Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Anti-vries / koelvloeistof geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Anti-vries / koelvloeistof voor truck
  • Bestel Anti-vries / koelvloeistof commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Vrachtwagen Anti-vries / koelvloeistof steeds aan scherpe prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Anti-vries / koelvloeistof voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Anti-vries / koelvloeistof voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod
Dit zijn de meest gekochte Anti-vries / koelvloeistof in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Anti-vries / koelvloeistof, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Koelmiddel hoort in het koelsysteem van de motor van een vrachtwagen. Het wordt gecirculeerd door speciale kanalen die in verbinding staan met de radiator. Met behulp van een pomp wordt de druk in het mechanisme geregeld. Koelmiddel bezit een hoog kookpunt en een laag vriespunt.

Types koelmiddel voor een vrachtwagen

Er bestaan koelmiddelen met verschillende soorten additieven. Het Amerikaanse bedrijf General Motors heeft een classificatie ontwikkeld welke algemeen aanvaard wordt voor het onderverdelen van koelvloeistoffen:

  • G11 (hybride). Dit type heeft zowel organische als niet-organische additieven. Als koelmiddel is dit type ook geschikt voor zowel een vrachtwagen als een personenwagen. Het is niet duur. Dit type is normaal gezien groenkleurig en gaat rond de drie jaar (of 90 duizend kilometer) mee.
  • G12 (carboxylaat). Dit type koelmiddel voor vrachtvoertuigen bezit organische additieven, namelijk ethyleenglycol en carboxylaat. Het is erg geschikt voor vrachtwagens met een grote laadcapaciteit. De koeling is maximaal. Deze middelen zijn over het algemeen roodkleurig en kunnen goed tegen corrosie. Dit type koelmiddel gaat gemiddeld zo’n vijf jaar of 150 duizend kilometer mee.
  • G13 (lobride). Dit type is gebaseerd op propyleenglycol in plaats van ethyleenglycol, een stof die snel ontbindt na verwijdering. Deze koelvloeistoffen zijn milieuvriendelijk en kunnen paars- of geelkleurig zijn. Ze gaan over het algemeen zo’n 150 duizend kilometer of 4 tot 5 jaar mee.

Wij verkopen in onze online shop ook koelvloeistofconcentraten. Om deze te gebruiken moeten ze worden aangelengd met water.

Koelmiddel voor een vrachtwagen gebruiken

Het is van groot belang om verschillende soorten producten niet te mixen, maar om mengsels te maken van vloeistoffen van hetzelfde type en merk. Hiervoor kan zonodig een hydrometer worden gebruikt, aangezien hiermee de dichtheid van de vloeistoffen kan worden gemeten.

Bij vervanging van de vloeistof is het van belang om de datum van de vervanging te noteren en om de instructies van de producent goed te volgen. Bij intensief gebruik van het voertuig zal het mengsel met regelmaat gecontroleerd moeten worden. Deze moet vervangen worden als het op gelei is beginnen lijken en als er niet-homogene deeltjes waar te nemen zijn. Als het middel bruinkleurig is geworden of als er afzetting zichtbaar is op de bodem van de expansietank, kan u er van uit gaan dat de vloeistof aan karakteristieken heeft ingeboet. Plan in dergelijke gevallen direct een inspectie. Het is veel minder duur om nieuw koelmiddel aan te schaffen dan om een oververhitte motor te repareren.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u op zoek naar voordelig geprijsde koelvloeistoffen en andere werkvloeistoffen voor vrachtvoertuigen? Bezoek dan de website van AutoDoc. U kan dankzij onze regelmatige aanbiedingen nog meer geld besparen. Zonodig kan u ook contact opnemen met de experts van onze klantenservice. Zij helpen u graag bij het maken van de beste keuzes. Bestel vandaag nog en we zorgen ervoor dat uw spullen zo snel mogelijk bij u worden afgeleverd!

loader Even geduld, a.u.b....