Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Demper / -toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Demper / -toebehoren geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Demper / -toebehoren voor truck
  • Bestel Demper / -toebehoren commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Demper / -toebehoren voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Demper / -toebehoren voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Demper / -toebehoren voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Demper / -toebehoren voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Demper / -toebehoren in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Demper / -toebehoren, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Met behulp van geluidsdempers wordt het lawaai van de uitstoot in het uitlaatkanaal van een vrachtwagen verminderd. Dankzij verschillende kamers, schotten, en kanalen van deze dempers wordt de frequentie van de trillingen van het geluid verminderd doordat ze worden omgezet in warmte-energie.

Types geluidsdemper voor een vrachtwagen

Er bestaan op basis van de werking verschillende soorten geluidsdempers:

  • Beperkende dempers. Dit type absorbeert trillingen met behulp van het verschil in doorsnedes van de uitlaatpijp en de kamer. Doordat de uitstoot vanuit het smallere gedeelte eerst in een holle ruimte met een groter volume stroomt, wordt het lawaai verminderd. Dit type is erg efficiënt, maar veroorzaakt ook een vermindering van het vermogen van de motor.
  • Weerkaatsende dempers. Dit type heeft een doolhof waar uitstoot doorheen stroomt en waarin het lawaai verschillende keren weerkaatst via de wanden. De golven van het geluid beginnen hierdoor te botsen met elkaar, met gewijzigde trillingen en uiteindelijk minder trillingen tot gevolg. Dit type demper vermindert niet het vermogen van de motor, maar kan wel opgewarmd raken als gevolg van gebruik.
  • Absorberende dempers. Dit type bestaat uit een geluiddempend materiaal waardoor een gegolfde buis loopt. Het design is simpel en is geschikt voor de absorptie van golven van geluid met verschillende frequenties. Dit type werkt niet heel efficiënt.
  • Middendemper. Dit type heeft meerdere kamers die via buizen met gaten van verschillende groottes in verbinding staan met elkaar. Ze verminderen het lawaai zonder een onderbreking van de stroom nodig te hebben, maar zij enkel geschikt voor een klein frequentiebereik.

De geluidsdempers voor vrachtwagens zijn over het algemeen minder efficiënt dan vergelijkbare onderdelen voor personenwagens. De reden hiervoor is het behoud van het maximale motorvermogen.

Ook op basis van productiemateriaal kunnen er verschillen bestaan:

  • Staal met een beschermende laag (aluminium, etc…). Dit type is niet duur, maar ook niet duurzaam.
  • Roestvrij staal. Dit type heeft een heel glad oppervlak om verhindering van de doorgang van uitstoot te voorkomen. Het kan goed tegen externe factoren met een negatieve invloed op het systeem.

Problemen en oorzaken

De geluidsdempers voor vrachtvoertuigen kunnen voor onbeperkte tijd mee gaan. Een vervanging is slechts nodig wanneer er een probleem ontdekt is. De dichtheid van een demper kan negatief beïnvloed worden door mechanische beschadigingen, de vorming van condens, constante temperatuurschommelingen, en metaalcorrosie. Het onderdeel kan ook verstopt raken, terwijl ook de katalysator door kan branden.

Problemen herkennen

Bij het ontsnappen van uitstoot van onder het voertuig gaat de motor meer lawaai maken en kan er metaalachtig lawaai vanuit het traject van de uitlaat komen. Dit betekent dat er doorbranding van onderdelen van de demper heeft plaatsgevonden en dat deze delen los zijn gekomen van de behuizing. Soms kan het vermogen van de motor ook afnemen. Als u dit soort symptomen waar kan nemen, dient er een controle te worden gepland. Er is sprake van een verlies van integriteit als er waterdruppels worden ontdekt onderaan de onderdelen van het systeem van de uitlaat.

AutoDoc: handig online winkelen

Bij ons kan u tegen voordelige prijzen en met veel gemak geluidsdempers en andere onderdelen voor vrachtwagens aanschaffen. Dankzij onze applicatie voor smartphones kan u van overal uit bestellingen plaatsen bij ons. Daarnaast kan u de kosten van het repareren en onderhouden van uw voertuig nog verder drukken met behulp van onze vele aanbiedingen. Kom online shoppen bij AutoDoc en begin gelijk met geld besparen!