Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Koppelingsversterker voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Koppelingsversterker geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Koppelingsversterker voor truck
  • Bestel Koppelingsversterker commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Koppelingsversterker voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Koppelingsversterker voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Koppelingsversterker voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Koppelingsversterker voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Koppelingsversterker in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Koppelingsversterker, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De koppelingsversterker van een vrachtvoertuig zorgt ervoor dat het pedaal van de koppeling makkelijker ingedrukt kan worden, voornamelijk wanneer er geschakeld wordt. Dit stuk zit aan de rechterkant op de flens van de carter.

Types koppelingsversterker voor een vrachtwagen

Op basis van hoe het werkt:

  • Met een veer. Dit type maakt deel uit van hydraulische of mechanische aandrijvingen, en kunnen zowel samenpersen als uitzetten. Het bestaat uit een hendel, een veer, en een stop ter beperking van de beweging. Dit type zorgt voor een vermindering van 30 à 40% qua kracht die nodig is om het pedaal van de remmen in te drukken.
  • Hydraulisch. Dit type zit parallel aan mechanische aandrijvingen. Schottenpompen of tandwielpompen zorgen voor een hoge druk binnenin. Dit type bestaat uit een klep voor de distributie, een sensor voor de bediening, en een hydraulische cilinder.
  • Pneumatisch. Dit type heeft een sensor voor de bediening, een membraan, een regelaar voor de druk, en een zuiger met plunjer. Het werkt op basis van perslucht. Bij het indrukken van het pedaal, wordt er zowel vloeistof als lucht (met een druk van 8 à 10 atm) gepompt, met een verdubbeling van het effect als gevolg.

Bij een vrachtvoertuig is de koppelingsversterker veel groter dan bij een personenwagen, dus is er meer kracht nodig om de drukplaat te laten werken. Als er nood is aan 150 N om het pedaal van een personenwagen te ontkoppelen, dan komt er een koppelingsversterker in te zitten, terwijl deze waarde voor een vrachtwagen op 250 N ligt.

Problemen en oorzaken

Dit onderdeel heeft geen vastgestelde levensduur. Er kan na een tijd echter wel slijtage op gaan treden, omdat vrachtwagens over het algemeen onder zware omstandigheden worden gebruikt en vaak te maken hebben met intensieve belasting. Mechanische beschadigingen aan de elementen van de afdichting, vervormde buizen tussen de koppelingsversterker en de cilinder, en een vastgelopen zuiger in de cilinder zijn enkele van de meest voorkomende problemen. De oorzaak hiervan kan binnengedrongen vochtigheid of vervuiling, een incorrecte afstelling van het mechanisme, of te zware belasting zijn.

Problemen herkennen

Wanneer de wagen onderhouden wordt, kan een met eerste visuele controle al veel mogelijk schade worden opgemerkt. Het onderdeel zal gerepareerd of vervangen moeten worden als er sprake is van lekkages van werkende vloeistof of andere defecten. Bij een toename van de bewegingsafstand van het pedaal of andere vormen van incorrect functioneren van de eenheid bestaat er ook een probleem.

AutoDoc: handig online winkelen

Bestelt u online graag snel en voordelig? Bezoek dan eens de online shop van AutoDoc. In onze overzichtelijke catalogus vindt u een uitgebreid assortiment onderdelen van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Met behulp van onze vele aanbiedingen kost het u nog minder om nieuwe vliegwielen, kogelschijven, koppelingsversterkers, en andere onderdelen aan te schaffen. Registreer u gelijk bij AutoDoc, en ontdekt zelf hoe prettig en voordelig het is om bij AutoDoc te shoppen.