Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Oliefilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Oliefilter geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Oliefilter voor truck
  • Bestel Oliefilter commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Oliefilter voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Oliefilter voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Oliefilter voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Oliefilter voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Oliefilter in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Oliefilter, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Een filter voor de olie voor vrachtwagens verwijdert roestafzetting en producten uit het smeermiddel van de motor die slijtage bevorderen. Oliefilters zijn een essentieel deel van het systeem van de smering en zorgen ervoor dat veel onderdelen langer mee kunnen gaan.

Types oliefilters voor vrachtwagens

Op basis van de eigenschappen van de filters deelt men deze componenten op in de onderstaande categorieën:

  • Opschroefbare filters. De behuizing en de kap vormen één unit. Bij een vervanging worden deze onderdelen als een geheel gemonteerd.
  • Patronen. Een vervanging betreft enkel het filtermedium. Patronen voor filters zijn vaak verkrijgbaar tegen lage prijzen.

Er bestaan uiteenlopende methodes om filters voor de olie voor vrachtwagens te reinigen. Zo bestaan er onder andere:

  • De mechanische methode. Hierbij wordt de vervuiling geëlimineerd door de werkende vloeistof door het filter te laten stromen. Dit element bestaat normaal gezien uit papier en soms ook uit gaas van metaal.
  • De sedimentaire methode. Dit type heeft een opvangbak. Objecten die niet in het filter thuishoren komen hierin terecht als een gevolg van zwaartekracht.
  • De centrifugale methode. Dit type heeft een trommelrotor welke aan hoge snelheid draait met behulp van de smering uit de sproeiers. Dankzij de krachten van centrifuge wordt alle vervuiling uit de werkende vloeistof verwijderd. De vervuilende deeltjes blijven plakken aan de binnenzijde van de rotor.
Fouten en oorzaken

De meest voorkomende reden voor vervanging van dit onderdeel is dat het einde van de levensduur ervan is bereikt. De oliefilters van vrachtwagens vangen vervuiling op, waardoor ze kunnen gaan verstoppen, met een afnemende capaciteit van doorstroming als gevolg. Hierdoor kan het filtermateriaal beschadigd raken. Daarnaast kan het ook leiden tot een activatie van de bypassklep, met als resultaat dat er meer vervuild smeermiddel naar de onderdelen van het voertuig stroomt.

Wanneer er koelvloeistof in het smeermiddel terechtkomt, kan het element van het filter eerder verstopt raken. In het geval van een incorrecte montage kan het onderdeel ook schade oplopen.

Fouten herkennen

In het geval van defecten gaat het indicatielampje van de oliedruk branden. Fouten kunnen ook worden ontdekt met behulp van een controle met een peilstok. Als de peilstok harde deeltjes oppikt, is er een probleem met de werking van het filter. In dergelijke gevallen moet er een vervangend onderdeel worden gemonteerd, ook als het nog geen tijd voor het geplande onderhoud is. Qua prijs is dit een stuk aantrekkelijker dan de hele unit te moeten repareren als gevolg van slechte zuivering van het smeermiddel.

De olie dient vervangen te worden na elke 10 á 15 duizend, net als bij personenwagens, en tijdens dat proces dienen ook de filters te worden vervangen.

AUTODOC: handig online winkelen

Het aanbod in onze online shop bestaat uit een groot aantal producten van hoge kwaliteit. Zo kan u bij ons oliefilters bestellen die precies overeenkomen met de specificaties van uw vrachtwagen. U kan ons per telefoon of online chat bereiken voor meer informatie over AUTODOC, de lopende aanbiedingen, details omtrent levering, en betaling. Onze specialisten helpen u graag verder.