Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Remschijf voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Remschijf geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Remschijf voor truck
  • Bestel Remschijf commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Remschijf voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Remschijf voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Remschijf voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Remschijf voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Remschijf in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Remschijf, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De remschijven zijn bewegende onderdelen in het systeem van de remmen die aan de wielnaaf moeten worden vastgezet. Deze onderdelen hebben als doel om de draaiende wielen van de wagen te vertragen en om het vrachtvoertuig tot stilstand te laten komen.

Types remschijven voor vrachtvoertuigen

Op basis van productiemateriaal:

  • Gietijzeren remschijven. Dit type is niet duur, heeft voldoende wrijvingseigenschappen, en slijt niet snel. Wat nadelig is aan dit type is echter dat het gevoelig is voor corrosie, een zwaar gewicht heeft, en kan beginnen krom trekken als er met regelmaat hard geremd wordt.
  • Roestvrij stalen remschijven. Dit type heeft een goede weerstand tegen schommelende temperaturen, maar het nadeel zijn de minder goede wrijvingseigenschappen als je deze vergelijkt met gietijzeren remschijven.

Op basis van de aanwezigheid van ventilatie:

  • Zonder ventilatie. Dit type heeft massieve platen van metaal waarin geen kanalen voor ventilatie zitten. Dit vermindert de efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat ze vrij lang mee gaan.
  • Met ventilatie. Dit type heeft twee platen met gaten er tussenin om de afscheiding van hitte te bevorderen. Het grote nadeel aan dit type is het verhoogde risico op oververhitting als gevolg van binnengedrongen vervuiling.

Op basis van design:

  • Ontwerp met perforaties. Dit type heeft platen met gelijk verdeelde ventilatiegaten welke zorgen voor een goede koeling, en een efficiënte verwijdering van verbrandingsproducten en gassen. Het gaat minder lang mee en is gevoelig voor mechanische beschadigingen.
  • Ontwerp met groeven. Dit type heeft sleuven die dienen als indicatoren van slijtage. Als deze niet langer zichtbaar zijn, is het tijd voor een vervanging van het onderdeel. Dit type gaat lang mee, maar koelt niet optimaal.

Fouten en oorzaken

Slijtage is de meest voorkomende vorm van defect wanneer het om de remschijven gaat, zowel in het geval van vrachtvoertuigen als van personenwagens. De schijven op de as vooraan gaan tussen de 90 en de 150 duizend kilometer mee, terwijl de schijven op de as achteraan tussen de 180 en 300 duizend kilometer mee kunnen. Hoe lang de schijven precies mee gaan is afhankelijk van de manier van rijden en van hoe het vrachtvoertuig gebruikt wordt. Het onderdeel kan mechanische beschadinging oplopen, op een ongelijkmatige manier slijten, of vervormd raken als gevolg van binnengedrongen stof of sterke schommelingen van de temperatuur.

Het onderdeel kan ook bekrast raken. Dit is vooral het gevolg van stukken voering of vreemde deeltje die in de ruimte tussen de schijven en de remblokken terechtkomen.

Fouten herkennen

Bij vrachtwagens kan de slijtage van remschijven worden gecontroleerd door naar de dikte van het onderdeel te kijken. De juiste dikte is terug te vinden in de technische documentatie van het voertuig. Zodra de dikte onder de aangegeven waarde terechtkomt, kunnen er problemen worden veroorzaakt.

Over het algemeen moeten onderdelen die tekenen van slijtage vertonen worden vervangen en niet worden gerepareerd. Nieuwe onderdelen worden altijd per twee op de betreffende as worden gemonteerd. Om deze reden verkopen de meeste producten remschijvensets voor vrachtvoertuigen voor de voorste of de achterste as.

Als de remafstand langer wordt of wanneer de vrachtwagen naar een kant begint af te wijken, zijn de schijven waarschijnlijk aan vervanging toe. Een ander aanwijzing hiervoor is gepiep of raar lawaai wanneer er geremd wordt.

AUTODOC: handig online winkelen

Vrachtvoertuigen hebben constant te maken met zware ladingen, dus is het van groot belang dat er enkel betrouwbare onderdelen worden gebruikt. We verkopen via onze online shop enkele remschijven van de hoogste kwaliteit en van bekende producenten. U kan via de online chat of per telefoon de hulp inroepen van onze professionele klantendienst. Laat u verrassen door onze aantrekkelijke prijzen, ons uitgebreide assortiment, onze gratis afleverdienst, en nog veel meer.