Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Spanrol voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Spanrol geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Spanrol voor truck
  • Bestel Spanrol commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Spanrol voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Spanrol voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Spanrol voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Spanrol voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Spanrol in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Spanrol, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Een spannerpoelie wordt gebruikt voor het afstellen van de spanning van de aandrijfriem van de dynamo in vrachtwagens. Het is een lager met een plastic omhulsel aan de buitenkant en een passende huls.

Typen spanrollen voor vrachtwagens

Door het type bijlage:

  • Excentriek. In dergelijke katrollen wordt de rol van het spanmechanisme gespeeld door een ingebouwde huls met een gat verschoven ten opzichte van het midden. Het wordt gebruikt voor het instellen van het apparaat op een pen die op de motor is gemonteerd. De spannerpoelie rust tegen de achterkant van de riem en draait tijdens het draaien van de motor. Roterend op zijn as, verandert het onderdeel zijn positie ten opzichte van de riem en zorgt zo voor spanning.
  • Met een beugel. De beugel is verbonden met de motor met bouten en het onderdeel zelf is er stijf op bevestigd. Spannen wordt bereikt door de beugel ten opzichte van de motor te verschuiven.

Door de methode van spanningsaanpassing:

  • Mechanical. Veronderstelt handmatige aanpassing. Hun voordeel is een kleine prijs. In de regel moeten ze na ongeveer 70 duizend kilometer kilometers worden vervangen.
  • Automatisch. Zelfinstellende apparaten die de amplitude van trillingen kunnen verminderen door schokken te absorberen. Dergelijke componenten zijn duurzamer. Hun levensduur kan 100 duizend kilometer kilometers bereiken. De apparaten zijn verdeeld in veerbelaste en hydraulische.
Storingen en hun oorzaken

Net als spanners in auto's worden componenten voor vrachtwagens constant blootgesteld aan wrijving en daarom zijn ze gevoelig voor mechanische schade en uitlijnfouten. Bovendien, plastic voering wordt vaak gesmolten, en vastlopen en roesten van componenten van het lager optreedt.

Het binnendringen van vreemde deeltjes kan bijdragen aan een versnelde afslijting van het oppervlak en het voorkomen van defecten. Smelten is in de regel een gevolg van oververhitting van de component, terwijl vastlopen, uitlijnfouten en vrij spel het gevolg zijn van onjuiste installatie.

Hoe fouten te detecteren

Omdat uitval van de poelie kan resulteren in het breken van de dynamoriem van een truck, moet het onderhoud van de unit regelmatig worden uitgevoerd. Bovendien zijn dwingende redenen om contact op te nemen met een servicecentrum voor diagnostiek externe ruis en trillingen in de dynamo, waarbij koplampen flikkeren wanneer de motor loopt, aanzienlijk meer brandstofverbruik wanneer elektrische apparaten worden gebruikt. Specialisten zullen de conditie van het spanmechanisme visueel beoordelen.

AUTODOC: handig online winkelen

Om snel een riemspannerpoelie en andere producten van een alternator voor een vrachtwagen tegen een lage prijs te kopen, kunt u zich aanmelden bij de AUTODOC online winkel. U hebt een gebruiksvriendelijke catalogus tot uw beschikking, waar u alles wat u nodig heeft voor een reparatie en onderhoud van uw voertuig in een paar minuten kunt vinden. We houden onze prijzen redelijk en hebben vaak verschillende promoties. Bestel vandaag nog uw componenten online en ontdek de voordelen van budgetvriendelijk en snel winkelen!