Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Startmotor / Onderdelen geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Startmotor / Onderdelen voor truck
  • Bestel Startmotor / Onderdelen commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Startmotor / Onderdelen voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Startmotor / Onderdelen voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Startmotor / Onderdelen in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Startmotor / Onderdelen, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De draaiende beweging van de krukas die nodig is om de motor van een vrachtvoertuig op te starten, wordt gecreëerd door de startmotor. Deze is elektrisch en krijgt zijn aandrijving van een batterij. Het design van de startmotor omvat het omhulsel, een mechanisme voor de aandrijving, een magneetschakelaar, een borstelhouder, en een rotor.

Types startmotor voor vrachtvoertuigen

Op basis van design:

  • Zonder reductie unit. Dit type start snel op, dankzij de directe verbinding van de aandrijving met de as van de rotor. Het is een betrouwbare motor die goed tene zware belasting kan. Het design van de componenten is simpel, dus het repareren en vervangen van dit onderdeel is ook niet ingewikkeld. Dit type heeft echter ook nadelen: de accu is weinig efficiënt en heeft een lage capaciteit bij koud weer, het is groter, en ook zwaarder.
  • Met reductie unit. Dit type heeft een geïntegreerde omvormer om rotaties om te zetten in tractie. Dit onderdeel zit tussen het mechanisme van de aandrijving en de rotor in, en zorgt ervoor dat de motor beter kan presteren terwijl deze minder energie verbruikt. Dit type motor is minder duur, minder zwaar, en compact. Het lagere vermogen is het grootste nadeel van dit type

Problemen en oorzaken

De startmotor heeft geen vastgestelde levensduur en dient als unit vervangen te worden in het geval van problemen zoals bijvoorbeeld versleten contactplaten in de collectorelektrode, versleten borstels, gebroken kabels, of een kortgesloten interne wikkeling. De oorzaken van dergelijke problemen kunnen het slecht opvolgen van de gebruiksvoorwaarden van het onderdeel of een kortsluiting in het elektrische circuit van de wagen zijn.

Ook mechanische beschadigingen kunnen de startmotor van een vrachtwagen beschadigen, net zoals dat bij een personenwagen kan gebeuren. Zo kan onder andere de vrijloopkoppeling vernield worden, de tanden aan het rondsel kunnen vervormd raken, of de elementen van de lager kunnen slijten. Dit kan het gevolg zijn van een incorrecte reparatie, een ongeluk, of normale slijtage. Vochtigheid kan daarnaast leiden tot geoxideerde contacten, terwijl de armatuur van het tractierelais en het mechanisme van de aandrijving kan vastlopen. Over het algemeen kunnen dergelijke defecten worden opgelost door het onderdeel in kwestie te vervangen.

Problemen herkennen

Als u geklik hoort wanneer de motor wordt opgestart, dan kan er een probleem met de startmotor zijn. Het kan ook gebeuren dat het onderdeel niet start of stopt. Dit zijn indicaties van schade aan het contactslot, een te lage lading, of een falende accu. Problemen kunnen ontdekt worden door de unit uit elkaar te halen en te inspecteren. Met behulp van een voltmeter en een ampèremeter kan de staat van de elektrische elementen worden gecontroleerd. Het is verstandig om dit over te laten aan een specialist bij een garage.

AutoDoc: handig online winkelen

Op onze website vindt u startmotoren en andere onderdelen voor vrachtwagens met hele lage prijzen. Met vragen en voor aanvullend advies kan u altijd terecht bij de ervaren professionals van onze klantenservice. Onze prijzen zijn betaalbaar, we organiseren met regelmaat aanbiedingen, we versturen uw bestelling zo snel mogelijk, en we zorgen ervoor dat uw spullen zo snel mogelijk worden bezorgd.