Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Stuurhuispompen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Stuurhuispompen geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Stuurhuispompen voor truck
  • Bestel Stuurhuispompen commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Stuurhuispompen voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Stuurhuispompen voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Stuurhuispompen voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Stuurhuispompen voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Stuurhuispompen in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Stuurhuispompen, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De pompen voor de stuurbekrachtiging van een vrachtwagen maken deel uit van het systeem van de besturing en zorgen ervoor dat olie onder hoge druk naar het systeem wordt getransporteerd. Het onderdeel zit op de motor en krijgt aandrijving van de krukas. Om deze reden zijn de pompen actief zolang de motor aan staat.

Types pompen voor de stuurbekrachtiging van een vrachtwagen

Op basis van het soort aandrijving bestaan er verschillende soorten pompen. De onderstaande types zijn verkrijgbaar:

  • Een tandwiel;
  • Een V-riem (V-riem, dubbee V-riem, of krachtigere V-riem met ribbels).

Vrachtwagens beschikken vaak over schottenpompen. Het design van dit type is simpel en ze kunnen goed presteren. Er bestaan de twee onderstaande types:

  • Enkel circuit. Dit type presteert minder goed, maar is ook minder duur.
  • Dubbel circuit. Dit type is efficiënter.

Er bestaan online ook onderdelen met geïntegreerde tank voor olie, evenals onderdelen met een individuele tank die in de ruimte van motor moet worden gemonteerd.

Problemen en oorzaken

De pompen van de stuurbekrachtiging hebben geen vastgestelde levensduur, en dat geldt voor zowel vrachtwagens als personenwagens. Er zijn verschillende problemen die kunnen optreden met deze onderdelen: metaalcorrosie, beschadigde afdichtingen, slangen, schotten, of rotors, verminderde dichtheid, of het vastlopen van een element. De meest voorkomende oorzaken zijn het gebruik van olie van lage kwaliteit, een te laag peil van werkvloeistof in het mechanisme, of het niet tijdig onderhouden van de pompen. Als gevolg van een incorrecte montage kan de riem ook gaan slippen.

Problemen herkennen

Het is tijd voor een vervanging van de pompen van de stuurbekrachtiging als er raar gefluit te horen is, als het moeilijker wordt om het stuurwiel te draaien, of als het stuurwiel trilt wanneer de wagen in beweging is. Als er splinters metaal in de olietank worden ontdekt, moeten de pompen ook vervangen worden. Dit kan u checken door de filter uit de tank te halen.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u op zoek naar een manier om pompen voor de stuurbekrachtiging van uw vrachtvoertuig te bestellen en deze ook snel afgeleverd te krijgen? Dat kan bij AutoDoc. We laten al onze leveringen over aan een erkend transportbedrijf en we zorgen altijd voor een zo snel mogelijk verzending van alle bestellingen. Profiteer van onze vele aanbiedingen om nog meer geld te besparen op uw aankopen. Wacht niet langer om uw vrachtwagen voordelig te repareren en te onderhouden!