Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Uitlaatpijpen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Uitlaatpijpen geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Uitlaatpijpen voor truck
  • Bestel Uitlaatpijpen commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Uitlaatpijpen voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Uitlaatpijpen voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Uitlaatpijpen voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Uitlaatpijpen voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Uitlaatpijpen in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Uitlaatpijpen, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Voor de verwijdering van uitstoot zijn de uitlaatpijpen en flexibele buizen essentieel voor een vrachtwagen. Ze zorgen er ook voor dat het lawaai en de trillingen van de motor gedempt wordt.

Types flexibele uitlaten voor een vrachtwagen

Dit onderdeel heeft altijd een stevige drievoudige vlechting die lang mee gaat. Er bestaan verschillen op het gebied van de laag aan de binnenkant:

  • Interbraid. Aan de binnenkant zitten stukken die in een hoek zijn gevlochten. Dit type is niet duur, maar gaat ook sneller kapot.
  • Interlock. Aan de binnenkant zitten stukken die in een hoek zijn gevlochten. Wat opvalt aan dit type is hoe lang het mee gaat.

Qua productiemateriaal bestaan er de onderstaande varianten:

  • roestvrij staal. Dit type is betrouwbaarder.
  • staal. dit type kost niet veel geld.

Types uitlaten voor een vrachtwagen

Op basis van het doeleinde bestaan er verschillen:

  • Downpipe. Dit type zit direct achter het spruitstuk van de uitlaat. Het is bestand tegen temperaturen van boven de 600 garden Celsius.
  • Verbindende pijpen. Dit type zit tussen andere onderdelen van het systeem van de uitlaten in.
  • Uitlaatpijp. Dit type steekt uit de einddemper en zorgt ervoor dat uitstoot afgescheiden wordt. In het geval van vrachtwagens die ook mensen vervoeren dient de uitlaatpijp tussen de drie en de vijf centimeter uit de carrosserie te steken.

Online zijn er uitlaatpijpen met verschillende lengtes en doorsneden verkrijgbaar. Hoe breder de doorsnede, hoe langzamer de uitstoot uit het systeem stroomt. Het is over het algemeen het geval dat een personenwagen een kleinere uitlaatpijp heeft dan een vrachtwagen.

Problemen en oorzaken

Dit onderdeel heeft geen vastgestelde levensduur en zal moeten worden vervangen wanneer er sprake is van een probleem. Over het algemeen is de slijtage van flexibele buizen sneller dan die van gewone uitlaatpijpen. De oorzaak hiervan kunnen irrelevante bewegingen van de motor of het slijten van de motorsteunen zijn. Deze onderdelen kunnen ook makkelijk mechanische schade oplopen. Dit kan het gevolg zijn van inslaande stenen of van het rijden over grote obstakels. Er kan ook oxidatie optreden als het gevolg van een langdurige blootstelling aan veel vochtigheid.

Problemen herkennen

De onderdelen zijn waarschijnlijk toe aan vervanging als de motor lawaaieriger is dan normaal of wanneer u raar lawaai hoort wanneer de motor draaiende is. Het kan ook gebeuren dat er in de cabine een lucht van uitstoot hangt. Het belangrijk om vervangwerkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren, want problemen produceren niet alleen veel lawaai, ze kunnen ook leiden tot negatieve effecten als gevolg van chemicaliën in de uitstoot, een verminderd vermogen van de motor, en een extreem hoog verbruik van de brandstof.

AutoDoc: handig online winkelen

Bij ons vindt u voordelig geprijsde uitlaatpijpen en flexibele buizen voor vrachtvoertuigen, allemaal online. Onze gespecialiseerde klantenservice helpt u graag bij het maken van de beste keuzes. Onze medewerkers kunnen u ook voorzien van informatie omtrent actieve aanbiedingen, zodat u nog meer geld kan besparen. Winkelen bij AutoDoc betekent dat het repareren en onderhouden van uw vrachtwagen niet meer duur hoeft te zijn!