Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
60-8410
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Ventilator voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Ventilator geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Ventilator voor truck
  • Bestel Ventilator commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Ventilator voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Ventilator voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Ventilator voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Ventilator voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Ventilator in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Ventilator, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De ventilator van de koeling voor de motor zorgt voor de toevoer van luchtkoeling aan de radiator wanneer de motor van het vrachtvoertuig voor langere tijd stationair draait of langzaam rijdt. Op deze manier wordt het oververhitten van de motor voorkomen.

Types ventilatoren van de koeling voor de motor van een vrachtwagen

Op basis van het type aandrijving:

  • Mechanische aandrijving. De aandrijving van dit type werkt met een riem. Dit type komt vaak voor in kleinere voertuigen.
  • Hydromechanische aandrijving. De overdracht van het koppel, van de krukas naar de ventilator, gebeurt met behulp van een viskeuze of hydraulische koppeling.
  • Elektrische aandrijving. De aandrijving van dit type komt van een klein elektrisch motortje dat in verbinding staat met het elektrische circuit van het voertuig. Dit type ventilator komt vaker voor bij personenwagens dan bij vrachtvoertuigen.

Problemen en oorzaken

Het kan gebeuren dat de waaierbladen van de velg afbreken. Het kan zelfs zo zijn dat hierdoor een blad volledig wordt vernield. De oorzaak hiervan is vaak een slechte reparatie van nabijgelegen onderdelen of het breken van de aandrijfriem.

Als een rotor vastloopt en een wikkeling verbrand raakt, kan de elektrische motor het begeven. Na verloop van tijd kan het ook voorkomen dat de kabels van de ventilator breken. Het is mogelijk dat verschillende elementen van de ventilator op hetzelfde moment kapot gaan, zoals bijvoorbeeld de motor en de waaier. Bij ongelukken gebeurt dit vaak.

Problemen herkennen

Als er hard lawaai komt uit de buurt van de ventilator, dan is er vaak sprake van een probleem met het onderdeel. Een defecte ventilator kan leiden tot een onderkoelde of een oververhitte motor. Een onderkoelde motor zal zorgen voor het stijgen van de temperatuur van het koelmiddel, terwijl een oververhitte motor zal leiden tot een hoger verbruik van brandstof. Dit kan gecheckt worden door naar de wijzers van de relevante indicator te kijken.

Met behulp van een circuit tester kan de staat van het elektrische circuit worden gecontroleerd tijdens een inspectie van de ventilator. Op deze manier kunnen kapotte draden worden ontdekt. Ook zal de unit direct met de batterij worden verbonden. Als de ventilator dan nog steeds werkt, is er een probleem met de motor.

Gezien het gebruik van een voertuig met een kapotte ventilator kan leiden tot compleet falen van de motor, is het in het geval van problemen met de ventilator van de koeling voor de motor van groot belang dat u direct contact opneemt met een garage. Een specialist kan het onderdeel inspecteren en zonodig vervangen.

AutoDoc: handig online winkelen

Op onze website bieden wij een uitgebreid assortiment onderdelen aan. Met behulp van onze simpele en gebruiksvriendelijke catalogus kan u ventilatoren voor de koeling van de motor van uw voertuig in een mum van tijd bestellen. Als u twijfelt heeft, kan u terecht bij onze professionele klantenservice: onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de onderdelen die precies goed zijn voor uw specifieke voertuig, en dat aan de laagste prijzen. U kan ook bij onze mensen terecht voor meer informatie omtrent lopende AutoDoc promoties, de levering van uw bestelling, en de beschikbare manieren om te betalen. U kan met vragen ook terecht bij onze online chat.