Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Verwarming koel element / Toebehoren geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Verwarming koel element / Toebehoren voor truck
  • Bestel Verwarming koel element / Toebehoren commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Verwarming koel element / Toebehoren voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Verwarming koel element / Toebehoren voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Verwarming koel element / Toebehoren in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Verwarming koel element / Toebehoren, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Het oververhitten van de motor van een vrachtvoertuig wordt voorkomen met behulp van een koelradiator in de motor. Er stroomt koelmiddel door dit onderdeel welke wordt afgekoeld door de luchtstroom van de wagen in beweging en versterkt door een ventilator.

Types koelradiator voor de motor van een vrachtwagen

Op basis van het productiemateriaal:

  • Aluminium. Dit type heeft als voordelen dat het niet duur is en niet veel weegt.
  • Koper. Dit type geleidt hitte zeer goed. Het kan ook beter tegen corrosie.

Ook op basis van design bestaan er verschillen. De meest voorkomende ontwerpen zijn:

  • Buis-plaat. Dit type bestaat uit platte of ovalen buizen. Deze vormen een ruit en gaan door de dwarse platen die het hitte-afscheidende gebied groter maken.
  • Buis-band. Bij dit type zijn de buizen allemaal geschikt in een rij. Daartussen wordt een gegolfde plaat gemonteerd. Dit is ter verbetering van de turbulentie van de luchtstromen die door het rooster van de koeling stromen.

Er bestaan ook verschillen op basis van hoogte, breedte, en lengte. Over het algemeen zijn de koelradiatoren voor de motoren van vrachtvoertuigen groter en zwaarder dan de koelradiatoren voor motoren van personenwagens.

Problemen en oorzaken

Als gevolg van een ongeluk kan de integriteit van het onderdeel aangetast worden. Er kan ook corrosie optreden als gevolg van het gebruik van een incorrect reinigingsmiddel of door blootstelling aan koelmiddel. Dit kan ook leiden tot een onderbroken circulatie van de koelvloeistof. Het onderdeel kan vervuild raken als er bijvoorbeeld verkeerd gebruik wordt gemaakt van afdichtmiddelen.

Problemen herkennen

Het lampje dat de temperatuur van de koelvloeistof aanduidt kan een probleem met de koelradiator aantonen. Over het algemeen gaan lekkages van de koelvloeistof als gevolg van een verminderde integriteit vaak in combinatie met een vreemde geur in de cabine of rondom de radiator. Mocht dit het geval zijn, dan dient de koelradiator van de motor te worden geïnspecteerd op lekkages en beschadigingen. Hiervoor is het soms nodig om aangrenzende onderdelen uit elkaar te halen. Laat dit dus het best over aan specialisten van een garage. Een professionel kan de inspectie uitvoeren en zonodig voor een vervanging zorgen.

AutoDoc: handig online winkelen

Door bestellingen te plaatsen in de online shop van AutoDoc kan u flink wat geld besparen op de reparatie van uw vrachtvoertuig. Bovenop onze aantrekkelijke prijzen organiseren we ook met regelmaat aanbiedingen, zodat u nog voordeliger kan winkelen. Met behulp van de online chat kan u contact opnemen met de professionals van onze klantenservice, want zij helpen u graag bij het kiezen van de producten die precies bij uw voertuig passen.