Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Cabinevering / -demping voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Cabinevering / -demping geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Cabinevering / -demping voor truck
  • Bestel Cabinevering / -demping commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Cabinevering / -demping voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Cabinevering / -demping voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Cabinevering / -demping voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Cabinevering / -demping voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Cabinevering / -demping in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Cabinevering / -demping, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Een vrachtwagen weegt redelijk veel. Om die reden is het risico op kantelen vrij groot wanneer er over ruwe ondergronden wordt gereden. Ter vermindering van de effecten van dergelijke ondergronden beschikt een vrachtwagen over luchtvering voor de cabine. Hierdoor krijgt u een betere wegligging, rijdt het voertuig soepeler op iedere soort ondergrond, en wordt de bodemvrijheid stabiel gehouden.

Types luchtvering voor de cabine van een vrachtwagen

Het design werkt op basis van een balgen van rubber waarin perslucht zit. Dit heeft een weerstand tegen druk van tientallen atm en kan met behulp van een automatisch aanpassingssysteem de karakteristieken aanpassen. Er bestaan twee types van dit onderdeel:

  • Met luchtbalgen. Dit type heeft twee à vier gegummeerde koordweefsellagen, welke meestal van polyamide zijn (nylon 6, nylon, neopreen). De covers van deze componenten bezitten openingen voor de luchttoevoer en de installatie. Een spanring zit in het midden van het onderdeel. Soms bezit het onderdeel ook een aanslagrubber van rubber. Aangezien dit type vering niet opwarmt wanneer de motor draait en slechts lage wrijving in de schaal heeft, is dit een zeer betrouwbaar onderdeel.
  • Met een membraan. Dit type verschilt van het bovenstaande type, omdat het een zuiger en een membraan voor de regeling van het volume van de schaal bezit. Dit type vering neemt ook minder plek in dan het eerder genoemde type.

Als u nood heeft aan een ander model luchtvering voor de cabine van uw vrachtwagen dan het klassieke model, dan is een model met behuizing en deksel iets voor u. De behuizing is vaak gemaakt van plastic of metaal en dient als bevestiging. Het voordeel aan dit design is dat dit type luchtvering niet vervormd raakt bij intensieve belasting.

Problemen en oorzaken

Lekkages van lucht in de contactpunten tussen de veerpoot en de luchtbalg zijn één van de meest frequente problemen met de luchtvering. Het kan ook zijn dat de veer of de luchtbalg beschadigd raakt. Over het algemeen is de oorzaak van dergelijke defecten onvoorzichtig rijgedrag of overbelasting van de wagen. Het kan ook komen doordat er een ongeluk heeft plaatsgevonden of als gevolg van binnengedrongen vervuiling en andere vreemde objecten. In het geval van een probleem met de luchtvering zal er altijd een vervanging plaats moeten vinden, want een reparatie is niet mogelijk.

Problemen herkennen

Vaak wordt een beschadigde luchtvering ontdekt tijdens het geplande onderhoud. Het is tijd voor een extra onderhoud als er hard geklop, extreme trillingen bij het rijden over ruwe ondergronden, en meer lawaai kan worden waargenomen in de cabine. Als de luchtvering van een vrachtwagen niet goed werkt, kan dat leiden tot sterkere vibraties aan de voorkant van de wagen wanneer er snel gereden wordt.

AutoDoc: handig online winkelen

Heeft u nood aan voordelig geprijsde onderdelen om uw vrachtwagen mee te kunnen repareren en onderhouden? Dan bent u bij AutoDoc aan het juiste adres. Wij verkopen alles wat u nodig heeft voor uw voertuig aan hele aantrekkelijke prijzen. Wij verkopen enkel producten van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Met behulp van onze vele aanbiedingen kan u daarnaast nog meer geld besparen. Bestel gelijk online bij ons en betaal niet meer teveel voor de reservestukken die u nodig heeft.