Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Geleide rol / Omdraairol voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Geleide rol / Omdraairol geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Geleide rol / Omdraairol voor truck
  • Bestel Geleide rol / Omdraairol commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Geleide rol / Omdraairol voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Geleide rol / Omdraairol voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Geleide rol / Omdraairol voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Geleide rol / Omdraairol voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Geleide rol / Omdraairol in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Geleide rol / Omdraairol, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Bij vrachtvoertuigen wordt het traject van de aandrijfriem geregeld door riemschijven. Deze kan men kopen als set of per stuk.

Types riemschijven voor vrachtvoertuigen

Op basis van doel:

  • Voor de hulpaandrijving. Het onderdeel kan plat zijn of inkepingen bevatten voor ribben, en dit hangt af van het soort element dat in de riemaandrijving teruggevonden kan worden. Deze gaan tussen de 70 en de 80 duizend kilometer mee.
  • Voor de riem van de distributie. Dit design is gebaseerd op de aanwezigheid van inkepingen voor tanden. Dit type onderdeel is gemiddeld na 75 á 100 duizend kilometer aan vervanging toe.

Op basis van materiaal:

  • Polymeer, met als voordeel een goede weerstand tegen vochtigheid;
  • Metaal, met als voordeel een goede weerstand tegen mechanische impact.

Ook de afmetingen van de onderdelen kunnen verschillen. Normaal gezien voorziet de producent u van informatie over de buitenste diameter en de breedte. Het is van groot belang dat deze overeenkomen met de eigenschappen van de riemaandrijving van het betreffende vrachtvoertuig.

Fouten en oorzaken

Als gevolg van slijtage dienen deze onderdelen tegelijkertijd met de aandrijfriemen te worden vervangen, zoals dat ook geldt voor de riemschijven van personenwagens. Een zeer zware belasting van deze unit kan leiden tot versnelde slijtage, met problemen aan de component als gevolg.

Impact van een vreemd object, zoals bijvoorbeeld een steen, met de buitenkant van het onderdeel kan leiden tot mechanische schade. Een incorrecte montage van het onderdeel kan als resultaat een vervormde zijkant van het onderdeel hebben.

Fouten herkennen

Deze onderdelen moeten iedere 15 duizend kilometer geïnspecteerd worden. Als er tijdens een dergelijke inspectie speling waargenomen kan worden, dan moet er een vervanging plaatsvinden. Een controle van de onderdelen van het mechanische voor de distributie maakt geen onderdeel uit van een standaardinspectie, tenzij daar een reden voor is. Hard lawaai uit de motor wanneer deze draaiende is kan duiden op problemen met het onderdeel. Mocht dit het geval zijn, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een specialist te contacteren, ook al is het nog geen tijd voor het geplande onderhoud.

AUTODOC: handig online winkelen

Via onze online shop bieden wij een uitgebreid aanbod voordelig geprijsde onderdelen voor auto’s aan. Zo vindt u bij ons onder andere riemschijven en andere onderdelen voor commerciële voertuigen. Dankzij onze vele aanbiedingen kan u profiteren van enorm lage prijzen. U kan de specialisten van AUTODOC contacteren per telefoon of via de online chat als u hulp nodig heeft bij het zo snel mogelijk vinden van de juiste onderdelen. De AUTODOC klantendienst helpt u graag bij het vinden van de onderdelen die nodig zijn om uw vrachtvoertuig te kunnen repareren.