Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Versnellingsbakolie voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Versnellingsbakolie geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Versnellingsbakolie voor truck
 • Bestel Versnellingsbakolie commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Versnellingsbakolie voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Versnellingsbakolie voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Versnellingsbakolie voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Versnellingsbakolie voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Versnellingsbakolie in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Versnellingsbakolie, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Versnellingsbakolie zorgt voor de smering van de onderdelen van de versnellingsbak, waaronder de differentiëlen en de tandwielvertraging. Het zorgt voor een olielaag op de oppervlakken van de onderdelen ter bescherming tegen corrosie, vastlopen en overbelasting. Versnellingsbakolie zorgt ook voor een vermindering van lawaai en trillingen, minder hitteafscheiding en een minimalisatie van slijtage aan de wrijvingscomponenten.

Soorten smeermiddelen voor een vrachtwagen

Op basis van waar de olie voor gebruikt wordt, bestaan er verschillende types:

 • Voor de automatische versnellingsbak;
 • Voor handmatige versnellingsbakken en differentiëlen.

Op basis van hun samenstelling:

 • Mineraal. Dit type is vrijwel helemaal vrij van chemicaliën en kan zelfs onder hoge druk een olielaag vormen. Het is niet duur, maar het gaat snel op en gaat niet lang mee.
 • Synthetisch. Dit type is niet gevoelig voor sterke wijzigingen van de viscositeit als gevolg van extreme temperaturen, dus kan het in heel veel gevallen gebruikt worden. Het kan ook goed tegen corrosie. Het is echter wel vloeibaarder dan andere types, wat betekent dat er een grotere kans op lekkages van olie bestaat.
 • Semi-synthetisch. Dit type bezit een mix van minerale en synthetische eigenschappen, met als resultaat het beste resultaat qua prijs-kwaliteit. Dit soort smeermiddelen is zeer geschikt voor versnellingsbakken van voertuigen die veel te maken hebben met zware gebruiksomstandigheden.

Op basis van de viscositeit wordt er een onderscheid gemaakt tussen olie voor de zomer, voor de winter en voor alle seizoenen. Het verschil ligt in de hoeveelheid en de soorten additieven; deze stoffen zorgen ervoor dat het middel blijft werken wanneer er temperatuurpieken optreden en dat de hoeveelheid afzetting wordt geminimaliseerd. Zo is olie voor de winter gemaakt om te kunnen functioneren bij de laagste temperaturen. Denk daarbij aan temperaturen van 12, 26 of zelfs 40 graden onder nul. Over het algemeen dienen additieven om:

 • wrijving te doen afnemen;
 • druk te verlagen om tot een betere viscositeit te komen;
 • corrosie te voorkomen.

Versnellingsbakoliën gebruiken

Ten gevolge van slijtage van de wrijvingsonderdelen en andere componenten en oxidatie kan een smeermiddel na een tijdje de smerende eigenschappen verliezen. De producent van uw voertuig zal een verversing van de olie aanraden. In het geval van een personenauto met een automaat dient een vervanging iedere 30 tot 40 duizend kilometer plaats te vinden; en om de 50 tot 75 duizend kilometer in het geval van een handmatige versnellingsbak. Bij vrachtwagens is de levensduur van smeermiddel langer. De precieze instructies en gebruiksvoorwaarden op dit vlak kunt u terugvinden in de technische documentatie van uw voertuig.

AUTODOC: handig online winkelen

Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment aan technische vloeistoffen. Dankzij onze simpele catalogus vindt u in een mum van tijd waar u naar op zoek bent. We hanteren lage prijzen, bieden met regelmaat aanbiedingen aan en onze bezorgservice is gratis. Bestel vandaag nog online bij ons en koop versnellingsbakoliën en andere producten voor het repareren en onderhouden van vrachtwagens tegen spotprijzen.