Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
87-4539
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Dynamo voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Dynamo geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Dynamo voor truck
 • Bestel Dynamo commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Dynamo voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Dynamo voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Dynamo voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Dynamo voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Dynamo in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Dynamo, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De generator van een vrachtvoertuig zet mechanische energie van de krukas om in elektrische stroom. Generatoren dienen voor het opladen van de accu, zodat deze de elektronica van het voertuig van stroom kan voorzien.

Types generator voor vrachtvoertuigen

Op basis van het design kan dit onderdeel worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Generatoren met borstels. Dit type is over het algemeen compact en weegt weinig. Het is verstandig om dit type één keer per jaar uit elkaar te halen teneinde de borstels te kunnen inspecteren en zonodig te vervangen.
 • Generatoren zonders borstels. Dit type is betrouwbaar en gaat lang mee. Voor de aanvang van iedere winter en zomer dient dit type te worden nagekeken.

De generatoren kunnen ook op basis van de onderstaande eigenschappen variëren:

 • Qua spanning. De spanning kan 24 V of 28 V bedragen. In het geval van personenwagens bedraagt de spanning normaal gezien 12 V.
 • Qua sterkte van de stroom, namelijk 55 A of 100 A.
 • Qua afmetingen en vermogen. De generatoren van vrachtvoertuigen zijn groter en zwaarder dan die van personenwagens.
 • Qua locatie van de koelwaaier. De koelwaaier kan op de as en dicht bij de voorste cover van de behuizing zitten, of in de generator zelf. In het laatste geval zit de koelwaaier voor de rotor of op het uiteinde.
 • Qua materiaal van de koelwaaier. Dit onderdeel is vaak gemaakt van metaal of kunststof.
 • Qua design van de riemschijf. Het kan om een dubbel ontwerp gaan voor twee V-riemen, of om een single ontwerp in het geval van een poly V-riem.

Problemen en oorzaken

Een gescheurde riemschijf als gevolg van slijten of een incorrecte montage is één van de meest voorkomende problemen van dit onderdeel. Uitvoeringen met borstels kunnen lijden aan slijtage aan de borstels. Een kortsluiting van de diodebrug kan veroorzaakt worden door vochtigheid. Neem in zulke gevallen contact op met een garage, want het is verstandig om een specialist te laten beslissen of het tijd is voor een vervanging van de hele unit of van een apart onderdeel. In het geval van beschadigde interne wikkelingen als gevolg van een kortgesloten elektrisch systeem van de wagen is een volledige vervanging vaak aan te raden.

Problemen herkennen

Een generator voor een vrachtvoertuig heeft geen vastgestelde levensduur. Deze dient op een speciale stand gezet te worden alvorens een controle uitgevoerd kan worden. Dit kan het best door een specialist worden gedaan. Met behulp van een voltmeter kan u ook zelf een inspectie uitvoeren. Laat de motor draaien aan 3000 RPM, activeer de ruitenwissers, he verwarmingssysteem, en de voorverlichting, en meet de spanning aan de terminals van de batterij. Een reparatie is noodzakelijk wanneer uw metingen afwijken van de gewoonlijke waarde.

AutoDoc: handig online winkelen

U kan uw vrachtvoertuig van een ononderbroken voorziening van stroom voorzien door in onze online shop een generator aan te schaffen. Bestel zo snel mogelijk en we zorgen ervoor dat uw bestelling zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd. Check ook of er aanbiedingen actief zijn. Zo bespaart u nog meer geld! Bij AutoDoc kan u terecht voor goedkoop en snel shoppen.