Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Groot licht voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Groot licht geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Groot licht voor truck
  • Bestel Groot licht commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Groot licht voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Groot licht voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Groot licht voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Groot licht voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Groot licht in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Groot licht, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De voorste verlichting zorgt voor de verlichting van het traject voor het voertuig en wordt gebruikt om waarschuwingen te geven aan andere gebruikers op de weg. De koplampen worden vaak gezien als één unit die bestaat uit, onder andere, de verlichting voor het rijden overdag, de knipperlichten, de markeringsverlichting, de dimlichten, en het grootlicht. Aan de voorkant zit de verlichting aan de beide zijkanten van het voertuig.

Types voorverlichting voor vrachtvoertuigen

Op basis van lamptype:

  • Wolfraam. Dit type is niet duur en verbruikt weinig energie. De licht output is relatief laag en het gaat niet lang mee (rond de 1000 uur).
  • Halogeen. Het meest voorkomende type. Deze geven meer licht dan het wolfraam-type en hebben ook een langere levensduur (rond de 1500 uur).
  • Gasontlading. Het opwarmen van xenongas resulteert in een krachtige straal van licht. Dit type gaat tussen de 2 en de 3 duizend uur mee. Het kan gecombineerd worden met verspreiders van kunststof, want de buitenkant van dit type lamp wordt niet warm. Het grote nadeel van dit type koplamp is dat het erg duur is.
  • LED. Dit type is slijtvast, compact, en zuinig. Het niveau van verlichting is optimaal. Het gaat minstens 3000 uur mee. LED-verlichting geeft minder sterk licht dan HID-xenon verlichting en het is een dure optie.

Op basis van de vorm van de reflector:

  • Parabole vorm. Bij deze vorm bepaalt de grootte van de reflector hoeveel licht er gegeven wordt (hoe groter, hoe meer licht).
  • Gecompliceerde vorm met verschillende secties. Het licht wordt per sectie op een specifieke manier gereflecteerd met als resultaat een gelijkmatige lichtverdeling.
  • Ellipsvormig. Lichten van het projectorsoort bevatten dit type reflector. Het zijn redelijk kleine onderdelen, wat echter niet betekent dat de licht output niet voldoende is, want dat is het wel.

Fouten en oorzaken

Net als bij personenwagens worden problemen aan de koplampen van vrachtvoertuigen vaak veroorzaakt door te hoge temperaturen of mechanische schade. De installatie van te sterke lampen kan leiden tot smelten, terwijl een ongeluk kan leiden tot gescheurde glazen. Er kan ook schade worden opgelopen als gevolg van een incorrecte montage of een verkeerde opvolging van de gebruiksvoorwaarden.

Sijtage van de kabels kan leiden tot gebroken kabels, de contacten kunnen oxideren als gevolg van vochtigheid, en kortsluitingen kunnen de gloeilampen doen springen. Zelden is de oplossing echter een vervanging van de volledige unit, want over het algemeen is het genoeg om de defecte lamp te vervangen. Verzegelde LED-verlichting is hierop echter een uitzondering.

Defecte voorverlichting bij een vrachtvoertuig herkennen

Als het licht zwakker is geworden of volledig afwezig is, dan is er een probleem met de verlichting. Problemen kunnen zich ook uiten in de vorm van een afwijkende straal licht of flikkerend licht na het inschakelen van de verlichting.

In het geval de verspreiders scheuren, spaanders, of sporen van smelten vertonen, zal er een vervanging moeten plaatsvinden. Zodra het onderdeel verwijderd is, is een visuele inspectie vaak genoeg om de schade te ontdekken.

Met behulp van gespecialiseerd gereedschap kunnen tijdens een onderhoudsbeurt de elektrische kabels worden gecontroleerd. Zo zal een specialist bijvoorbeeld vaak het vermogen, de spanning, en de weerstand in het circuit controleren.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online shop vindt u voorverlichting voor vrachtvoertuigen aan goedkope prijzen. Het plaatsen van een bestelling duurt maar een paar minuten, met dank aan onze makkelijk te gebruiken en te navigeren website. Wij verkopen alleen producten van hoge kwaliteit en doen dat tegen lage prijzen.