Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Luchtdroger / Patronen geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Luchtdroger / Patronen voor truck
  • Bestel Luchtdroger / Patronen commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Vrachtwagen Luchtdroger / Patronen steeds aan scherpe prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Luchtdroger / Patronen voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer
Luchtdroger / Patronen voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod
Dit zijn de meest gekochte Luchtdroger / Patronen in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Luchtdroger / Patronen, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Vrachtvoertuigen beschikken vaak over pneumatische systemen voor het remmen, wat niet het geval is bij personenwagens. De luchtdroger filter is een component van dit mechanisme. Het zorgt voor de verwijdering van vochtigheid uit de compressorlucht. Dit gaat de corrosie van onderdelen tegen en zorgt ervoor dat er geen dure reparatie plaats hoeft te vinden.

Types luchtdroger filters voor vrachtvoertuigen

Het vervangbare patroon van luchtdrogers voor vrachtvoertuigen is het belangrijkste stuk van dit onderdeel. Dit element is een met korrelige vulling gevulde container die ervoor zorgt dat de vochtigheid wordt geabsorbeerd. Dit kan gemaakt zijn van:

  • Zeoliet. Kan lange tijd bewaard worden zonder zijn eigenschappen te verliezen.
  • Silicagel. Dit type kan goed tegen mechanische beschadigingen.

Op basis van welke aanvullende elementen er verder aanwezig zijn, kunnen onderstaande componenten als vervanging dienen:

  • Combi met oliescheider. Dit type heeft twee filters in dezelfde huls. Eentje dient om de vervuiling als gevolg van olie uit de lucht te filteren voordat de lucht in de ontvochtiger terechtkomt. Het risico op problemen met onderdelen van het systeem van de remmen wordt hierdoor lager, en dat heeft een positief effect op de kosten van het onderhoud.
  • Standaard. Dit type dient alleen om de rechtstreekse functie uit te voeren. Dit type komt het meest voor en kost over het algemeen niet al te veel.

Fouten en oorzaken

Absorberende middelen lijden aan een verlies van absorberende eigenschappen na verloop van tijd. De reden hiervoor is dat er over langere periodes van tijd veel vloeistof wordt geabsorbeerd. De luchtdroger kan instorten wanneer het vriest. Dit kan voorkomen wanneer de verwarming niet aan staat.

Als er olie op de korrels van de absorberende vulling terechtkomt, kan het filter niet langer filteren. Dit kan een gevolg zijn van de compressor die meer olie is beginnen af te geven.

Bij vrachtvoertuigen kan ook een kapotte controleklep leiden tot een falende ludchtdrogerfilter. Deze klep zorgt voor de doorvoer van door de absorberende vulling gedroogde lucht naar de receptoren. Als de compressor niet goed werkt, kan de compressor bijvoorbeeld verstopt raken.

Fouten herkennen

Als er condensatie kan worden waargenomen in de receptor, dan is het noodzakelijk om een nieuw patroon te monteren. Als controle kan er naar de bijpassen afvoerklep gekeken worden. Doe dit wel op basis van de gebruiksaanwijzingen van de producent. Het is van belang om de receptor op dagelijkse basis te inspecteren. De vulling van het onderdeel dienst op z’n minst één keer per jaar te worden vervangen en dat kan het best gebeuren voordat de wintermaanden aanbreken. Bij het falen van een klep zal de installatie voor de ontvochtiging moeten worden vervangen.

AUTODOC: handig online winkelen

Is het nodig om een patroon of een luchtdroger filter voor uw vrachtvoertuig te kopen? Bestel deze vandaag nog bij de online winkel van AUTODOC, zodat wij deze snel bij u kunnen afleveren. Weet u niet goed hoe u moet kiezen uit onze catalogus? Neem dan zeker contact op met onze bekwame klantenservice. Schaft u graag producten van hoge kwaliteit aan zonder daarvoor veel te betalen? Ga dan shoppen tijdens de aanbiedingen!

loader Even geduld, a.u.b....