Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Remtrommel voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Remtrommel geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Remtrommel voor truck
  • Bestel Remtrommel commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Remtrommel voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Remtrommel voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Remtrommel voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Remtrommel voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Remtrommel in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Remtrommel, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De remtrommels van vrachtvoertuigen zijn holle cilinders van metaal waartegen de remschoenen worden gedrukt. Op deze manier mindert het voertuig zijn snelheid en stopt het. Het onderdeel heeft een strakke verbinding met de wielnaaf en ze draaien samen. Dit onderdeel heeft een simpel design, werkt efficiënt, en gaat lang mee.

Types remtrommel voor een vrachtwagen

Op basis van de as:

  • achterste as;
  • voorste as;
  • universeel.

Zowel qua grootte als gewicht bestaan er verschillen tussen de remtrommels voor de voor- en achterkant van vrachtvoertuigen. Over het algemeen zijn de onderdelen op de achterste as breder en de onderdelen op de voorste as smaller. Vaak hebben voertuigen met twee assen identieke remtrommels op zowel de voorste als de achterste as.

Op basis van design:

  • Samengesteld. Dit type bestaat uit twee delen: een flens en een cilinder. Het is het type dat het langst meegaat.
  • Massief. Dit type is gegoten en kost minder geld.

Op basis van het productiemateriaal:

  • Gietijzeren remtrommels. Dit type trommel gaat lang mee en vervormd niet als gevolg van hogere temperaturen. Het koelt ook langzamer af, en is minder bestendig tegen vochtigheid en corrosie.
  • Aluminium remtrommels. Dit type weegt niet veel, is goed in het afscheiden van hitte, en koelt sneller af. Het kan goed tegen corrosie, beschikt over een mooie uitstraling, en kost relatief weinig. Oververhitting kan wel leiden tot vervormingen.

Ook op basis van de doorsnede bestaan er verschillen. De waarde voor een vrachtwagen kan in sommige gevallen meer dan 450 millimeter bedragen, terwijl diezelfde waarde voor een personenwagen rond de 200 millimeter ligt.

Problemen en oorzaken

Ookal zijn deze onderdelen gemaakt van materialen die lang meegaan, toch kan er slijtage optreden als gevolg van thermische en mechanische belasting. Over het algemeen gaan de remtrommels zo’n 100 duizend kilometer mee. Een vergrote doorsnede van de binnenkant van het onderdeel is een veel voorkomend probleem, terwijl roestvorming, scheuren, spaanders, en bulten ook problemen opleveren. Mochten deze optreden, dan is een reparatie niet mogelijk en zal er een vervanging van het onderdeel moeten plaatsvinden.

Problemen herkennen

Het is van essentieel belang voor de veiligheid dat de remtrommels goed werken. Sla dus nooit een geplande onderhoudsbeurt over. Gebruik de controlegaten in de afscherming om de staat van de trommels te controleren tijdens ieder onderhoud. Er zal ook een inspectie moeten plaatsvinden als de wagen langzamer remt bij scherpe remmanoeuvres. Falende remtrommels kunnen ook leiden tot een trillend stuurwiel en moeilijker achteruit rijden.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u op zoek naar remtrommels en andere onderdelen voor uw voertuig, en dat tegen voordelige prijzen? Dan bent u bij AutoDoc aan het juiste adres. Wij verkopen een ruim assortiment onderdelen van hoge kwaliteit aan lage prijzen. U kan nog verder geld besparen door te profiteren van onze vele aanbiedingen. U hoeft niet langer veel geld uit te geven wanneer u online bestelt in onze online shop.