Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Schijfremblok voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Schijfremblok geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Schijfremblok voor truck
 • Bestel Schijfremblok commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Schijfremblok voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Schijfremblok voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Schijfremblok voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Schijfremblok voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Schijfremblok in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Schijfremblok, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Vandaag de dag wordt er bij vrachtvoertuigen meer gebruik gemaakt van schijfremblokken. Zowel bij het beginnen van het remmen als het eindigen ervan bieden deze onderdelen een wrijvingscoëfficiënt die vrij stabiel is. Daarnaast is de hoge reactiesnelheid een kenmerk van deze onderdelen en dat is ideaal voor het tot stilstand brengen van zwaardere wagens. Het werkoppervlak van dit soort remblokken is plat en komt in direct contact met de remschijven bij het indrukken van het pedaal.

Types schrijfremblokken voor vrachtvoertuigen

Op basis van de as:

 • Vooras. Dit type gaat tussen de 80 en de 100 duizend kilometer mee.
 • Achteras. Dit type gaat tussen de 70 en de 110 duizend kilometer mee.

Op basis van het materiaal:

 • Half metaal. Dit type bevat tussen de 30% en 65% metaal. Het staat bekend om sterkte en duurzaamheid. Dit type maakt ook redelijk wat lawaai, maar is zelfs efficiënt bij noodremmen.
 • Laag percentage aan metaal. Dit type bevat tussen 10% en 30% metaal. Het is goedkoper, maar ook gevoeliger voor wrijving en stofvorming.

Op basis van de aanwezigheid van een sensor voor slijtage:

 • Met slijtagesensor. Deze blokken geven aan wanneer de voering versleten is.
 • Zonder slijtagesensor. Deze blokken moeten regelmatig visueel gecontroleerd worden.
Fouten en oorzaken

Problemen met de remklauwen, zoals vastgelopen geleidepennen of zuigers, gaan over het algemeen hand in hand met een premature of niet gelijkmatige slijtage van de onderdelen in vrachtvoertuigen, zoals dat ook bij remblokken voor personenwagens het geval is. Schade aan de remklauwen is een gevolg van een door vochtigheid of vervuiling aangetaste integriteit van de beschermingskappen.

Zodra een zuiger vast komt te zitten in een verlengde positie beginnen de onderdelen over het schijfoppervlak te wrijven wanneer het voertuig in beweging is. Als gevolg kan er premature slijtage, oververhitting, of verbranding optreden.

Het is ook een gevaar voor de remblokken als er schade (onregelmatigheden, scheuren, of spaanders) aan het schijfoppervlak verschijnt. Dit is vaak het gevolg van oververhitting van de blokken, bijvoorbeeld na te hard geremd te hebben of na het afdalen van een helling op een verkeerde manier.

Fouten herkennen

De meeste vrachtwagen hebben remblokken op zowel de voorste als de achterste as welke beschikken over slijtagesensoren. Ze helpen om de staat van deze onderdelen in de gaten te houden door notificaties naar de chauffeur te sturen omtrent de noodzaak om de blokken te vervangen. Deze notificaties kunnen een specifiek geluid hebben of een bepaald signaal voorstellen op het instrumentenpaneel.

Het is echter altijd een goed idee om bij ieder onderhoud de voering van de blokken te inspecteren, ook in het geval er een slijtagesensor aanwezig is. De waarden die afkomstig zijn van de sensoren horen overeen te komen met de waarden die worden aangegeven in de door producent opgestelde technische documentatie van het betreffende voertuig.

Een ongeplande diagnose van de onderdelen kan nodig zijn in de onderstaande gevallen:

 • Als er bij het remmen een brandgeur in de cabine waar te nemen is;
 • Als er afgeweken wordt van een rechtlijnig traject;
 • Als de remafstand langer wordt;
 • Als er naar de zijkanten toe wordt geslipt bij het loslaten van het rempedaal.
AUTODOC: handig online winkelen

Door zich te registreren bij onze online winkel kan u op een snelle en goedkope manier vervangende onderdelen aanschaffen. Ons assortiment is zeer uitgebreid en u vindt bij ons gegarandeerd remblokken voor ieder merk en model van vrachtvoertuig dat u zich kan inbeelden. Onze bekwame klantendienst staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en om uw bestellingen voor te bereiden voor verzending. Bij ons krijgt u aantrekkelijke prijzen in combinatie met een dienstverlening van hoge kwaliteit.