Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Brandstoffilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Brandstoffilter geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Brandstoffilter voor truck
 • Bestel Brandstoffilter commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Brandstoffilter voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Brandstoffilter voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Brandstoffilter voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Brandstoffilter voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Brandstoffilter in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Brandstoffilter, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Brandstoffilters in vrachtvoertuigen zorgen ervoor dat de brandstof vrij blijft van onzuiver deeltjes, zoals vervuiling en de resultaten van corrosie. Dit onderdeel is van belang om prematuur verslijten van de injectoren, de kleppen, en de overige onderdelen te voorkomen.

Types brandstoffilters voor vrachtvoertuigen

Op basis van het soort werkende vloeistof:

 • Benzine. Dit type heeft een simpel design. Dit soort filters komt echter veel meer voor bij personenwagens, aangezien vrachtvoertuigen zelden op benzine lopen.
 • Diesel. Dit type bevat een membraan dat ervoor zorgt dat het water gescheiden blijft van een verwarmingssysteem, waardoor de vloeistof vloeibaar blijft bij lagere temperaturen.

Op basis van de filtergraad:

 • Grove reiniging. Ter verwijdering van grove deeltjes. Deze gaan tussen de 60 en de 100 duizend kilometer mee.
 • Fijne reiniging. Ter verwijdering van de allerkleinste deeltjes. In het geval van een vrachtvoertuig met benzinemotor dient dit type filter om de 60 á 80 duizend kilometer vervangen worden. Voor vrachtvoertuigen met een dieselmotor moet er om de 10 á 20 duizend kilometer een vervanging plaatsvinden.

Het materiaal van de filters kan variëren: papier, vilt, etc… Op basis van het design zijn er de onderstaande types te vinden:

 • Het ontmantebare soort. Vervanging van alleen het filterelement.
 • Het massieve soort. Vervanging van het onderdeel als geheel.

Bij vrachtwagens kan het omhulsel van de filter voor de brandstof bestaan uit:

 • Metaal. Dit type is thermisch zeer geleidbaar en dat bevordert het verwarmingsrendement van dieselbrandstof.
 • Kunststof. Dit type kan goed tegen corrosie.
Fouten en oorzaken

Het verstoppen of scheuren van de filter kan voorkomen. Verstoppingen worden veroorzaakt door het gebruiken van brandstof van lage kwaliteit, of van diesel die bestemd is voor gebruik in een ander seizoen. Corrosie of een ongeluk kunnen leiden tot slijtage of vervorming, wat lekkages als gevolg kan hebben.

Fouten herkennen

Een visuele inspectie van het onderdeel is mogelijk als het betreffende onderdeel zich in een doorzichtig omhulsel bevindt. De filter zal vervangen moeten worden wanneer de vloeistof een donkerbruine kleur heeft gekregen of als de werkende vloeistof afzetting bevat.

Problemen met de brandstoffilter bestaan in de vorm van een verminderd vermogen van de motor en een hoger verbruik van brandstof. Lekkages van de vloeistof kunnen ook een specifieke geur in de cabine van het voertuig veroorzaken. In dergelijke situaties is een inspectie noodzakelijk: lekkages zijn normaal gezien visueel te detecteren. Dit vergt echter ervaring, dus is het verstandig om het over te laten aan specialisten bij een garage, zodat deze een nieuw onderdeel kunnen monteren.

AUTODOC: handig online winkelen

Schaft u het liefst onderdelen en accessoires voor het repareren van uw voertuig aan met korting? In onze online shop komt u regelmatig speciale promoties tegen, met lage prijzen als gevolg. Echter, ook zonder aanbiedingen zijn de vele items uit de AUTODOC winkel erg meer dan betaalbaar. U kan gelijk online een bestelling plaatsen als u zo snel mogelijk een brandstoffilter voor uw vrachtvoertuig nodig heeft. Wij zullen ervoor zorgen dat uw bestelde producten zo snel mogelijk bij u thuis worden afgeleverd.