Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Luchtfilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Luchtfilter geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Luchtfilter voor truck
  • Bestel Luchtfilter commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Luchtfilter voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Luchtfilter voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Luchtfilter voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Luchtfilter voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Luchtfilter in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Luchtfilter, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Het filter voor de lucht van de motor is een onderdeel van het inlaatsysteem in een motor in vrachtwagens, welke zorgt voor bescherming tegen vervuiling, met als resultaat dat het systeem langer meegaat. Het onderdeel filtert vreemde deeltjes op en zorgt ervoor dat ze niet in de motor terechtkomen.

Types luchtfilters voor vrachtwagens

Fabrikanten leveren twee types van dit onderdeel:

  • Hoofd. Dit type wordt in de behuizing van de luchtfilter gemonteerd. Een voorbeeld van dit type is de veelvoorkomende cilindrische filter met frame. Het actieve onderdeel bestaat normaal gezien uit papier dat vochtigheid en stof vasthoudt. Vaak bevatten ze ook afdichtingen voor een hogere strakheid.
  • Aanvullend (voorfilters). De montage van dit type is afzonderlijk van het hoofdonderdeel. Voor vrachtwagens die regelmatig te maken hebben met ruwe ondergronden is dit type essentieel. Dit type komt zowel in de vorm van cilinders als van panelen. Paneelvormige componenten zijn vaak minder groot en minder duur.

De luchtfilters voor vrachtwagens zijn een stuk groter dan luchtfilters voor personenwagens en hebben dus ook een groter reinigingsoppervlak. Dit hangt ook af van de capaciteit van de cilinders. Bij hogere waarden zijn de algemene afmetingen van de filters ook groter. Ook op het gebied van, bijvoorbeeld, grootte van de schroefdraad en capaciteit van doorstroming bestaan er verschillen.

Fouten en oorzaken

Het opvangen van stof leidt uiteindelijk tot verstoppingen van het filter, met als resultaat dat de doorstroomcapaciteit van het onderdeel afneemt. Over het algemeen dienen filters iedere 10 á 15 duizend kilometer vervangen te worden. Bij vrachtwagens die vaak te maken hebben met wegen vol aarde of zand kan het filter al eerder onbruikbaar worden. In dergelijke gevallen kan het filter soms maar 5’000 kilometer meegaan.

Een vervanging van de filter is soms ook noodzakelijk als gevolg van mechanische schade aan het materiaal of de behuizing. Dit kan veroorzaakt worden door een ongeluk, door het binnendringen van water of olie, of in het geval van een incorrecte montage.

Fouten herkennen

Het is tijd voor vervanging van het luchtfilter in een vrachtwagen in het geval van de volgende problemen: een toegenomen verbruik van brandstof, een verlaagd motorvermogen, en lawaai tijdens het rijden. Het geplande onderhoud is een ideaal moment om fouten te ontdekken. Dit betreft het verwijderen van de behuizing en het inspecteren ervan op schade en verstopping. In het geval van schade of verstopping is een vervanging van het onderdeel aan de orde. Als dit niet gebeurt, kunnen er motorproblemen optreden. Het kost een stuk meer om een motor te repareren dan om een nieuwe filter aan te schaffen.

AUTODOC: handig online winkelen

Onze online shop bevat een ruim assortiment luchtfilters, waterpompen, remschijven, en andere onderdelen voor vrachtwagens, en u kan deze bestellen met behulp van slechts enkele muisklikken. Onze professionele medewerkers van de klantenservice geven u graag alle nodige informatie over onze producten, de lopende aanbiedingen, en het plaatsen van bestellingen via de website. AUTODOC is de beste keuze: wij maken het onderhouden van uw vrachtwagen voordelig en makkelijk.