Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Interieurfilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Interieurfilter geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Interieurfilter voor truck
  • Bestel Interieurfilter commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Interieurfilter voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Interieurfilter voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Interieurfilter voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Interieurfilter voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Interieurfilter in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Interieurfilter, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Een interieurfilter voor vrachtwagens zorgt ervoor dat de lucht uit het ventilatiesysteem vrij is van stof dat zich in overvloed bevindt op ondergronden van aarde en aan de rand van de weg. Ze zorgen er ook voor dat de schadelijke chemicaliën in uitlaatgassen de cabine niet binnenkomen, evenals pollen en andere allergenen.

Types interieurfilter voor vrachtvoertuigen

Deze onderdelen kunnen bestaan uit een variatie van filterelementen, waaronder:

  • Elementen van papier. Dit type biedt bescherming tegen roet en stof, en kost niet veel.
  • Elementen van houtskool. Dit type biedt bescherming tegen roet, toxische stoffen uit de fenol- en benzeengroepen, stikstofoxides, en zwaveloxides. Ze helpen ook bij de verwijdering van vieze geurtjes. Dit type kost meer dan een filterelement van papier.

Op basis van de methode van reiniging zijn er de onderstaande onderdelen:

  • Mechanische componenten. Helpen bij de verwijdering van grove stofdeeltjes.
  • Absorberende componenten. Dit type heeft een extra laag welke normaal uit koolstof bestaat, en welke goed werkt tegen gassen en vieze geurtjes.
  • Elektrostatische componenten. Het geëlektrificeerde filtermateriaal zorgt ervoor dat zelfs de fijnste deeltjes worden aangetrokken en daarna vastgehouden. Dit type staat bekend om zijn efficiënte werking.

Zowel de dikte als de vorm van de interieurfilters voor vrachtvoertuigen kan sterk verschillen, net zoals dat het geval is bij filters voor personenwagens.

Fouten en oorzaken

Wanneer het voertuig in kwestie gebruikt wordt, zullen er onvermijdelijk verstoppingen van het werkende oppervlak van het onderdeel optreden, zeker bij een regelmatige blootstelling aan water en olie. Over het algemeen moet dit onderdeel één keer per jaar vervangen worden, voordat de zomer begint. Bij regelmatig gebruik van het voertuig in omgevingen met veel stof, zou er iedere zes maanden een vervanging moeten plaatsvinden. Een ongeluk of een slechte montage kunnen leiden tot schade aan de behuizing van het onderdeel.

Fouten herkennen

Een vieze geur in de cabine, bijvoorbeeld van schimmel, is de grootste reden om de interieurfilter van een vrachtvoertuig te vervangen. Bij het ontstaan van condensatie op de vensters van het voertuig of bij onderbrekingen van de luchtstroom in de cabine zal het onderdeel geïnspecteerd moeten worden. Tijdens een dergelijke controle zullen beschadigingen en vervuiling snel opvallen. Wat de reden ook is, een reparatie is geen optie, enkel een vervanging van de filter zal het probleem verhelpen.

AUTODOC: handig online winkelen

Heeft u zo snel mogelijk een filter voor het interieur van uw vrachtwagen en andere onderdelen voor het voertuig nodig? Bezoek dan de online shop van AUTODOC! Met behulp van onze gespecialiseerde klantendienst kan u altijd het juiste onderdeel vinden en zij zullen er ook voor zorgen dat de verzending zo snel mogelijk plaatsvindt. Onze prijzen zijn nog lager tijdens de uitverkoop. Ga voor AUTODOC en betaal minder voor meer!