Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
97-8650
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Koppelingsplaat voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Koppelingsplaat geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Koppelingsplaat voor truck
  • Bestel Koppelingsplaat commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Koppelingsplaat voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Koppelingsplaat voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Koppelingsplaat voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Koppelingsplaat voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Koppelingsplaat in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Koppelingsplaat, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Door langs de ingaande as van de gangbak te bewegen, bevordert de koppelingsplaat voor vrachtvoertuigen het proces van loskoppeling tussen de versnelling en de motor. Het is een belangrijk onderdeel bij iedere fase van het gebruik van de vrachtwagen: de start, het schakelen, en bij het remmen. Het belang van deze component komt vooral van het feit dat het bescherming biedt tegen zeer hoge dynamische belasting van de onderdelen van de versnellingsbak. De plaat bestaat uit metaal en bevat een laag wrijvingsmateriaal.

Types koppelingsplaten voor vrachtvoertuigen

De meeste producten bieden de volgende soorten platen aan:

  • drukplaten;
  • koppelingsplaten;
  • tussenplaten.

Tussenplaten zijn te vinden in systemen met twee platen die een hoog koppel moeten ontwikkelen. Zowel het design, als de afmetingen, de manier van monteren, en verschillende andere eigenschappen kunnen sterk verschillen.

Fouten en oorzaken

Het komt voor dat deze onderdelen het na 80’000 of zelfs 150’000 kilometer nog goed doen. Hoe lang ze meegaan is vooral afhankelijk van hoe er wordt gereden, van het gewicht van de getransporteerde ladingen, en van hoe goed de ondergronden zijn waarover gereden wordt.

Wrijving is een veelvoorkomende oorzaak van defecten aan dit onderdeel, al kan het ook soms zijn doordat er een veer breekt. Dit kan het gevolg zijn van versleten delen aan de zijkanten van de componenten, veroorzaakt door incorrect of te vaak hanteren van het pedaal voor de koppeling. Dit is, bijvoorbeeld, een veel gezien defect bij voertuigen die worden gebruikt terwijl de remvloeistofniveaus te laag zijn. Een incorrecte montage kan daarnaast leiden tot vervormde onderdelen.

Fouten herkennen

Als er iets mis is met het onderdeel kan dat vaak opgemerkt worden door middel van een verkeerde werking van de koppeling, gaande van onvolledige koppeling tot een pedaal dat niet terugkeert naar de originele positie, om enkele voorbeelden te noemen. Als er lawaai, sterke trillingen, geslip op hellingen, of een niet toereikende versnelling bij een toenemend toerental worden waargenomen, kan het onderdeel ook best nagekeken worden.

Door een inspectie van de bewegining van het koppelingspedaal uit te voeren, kan er worden vastgesteld in hoeverre het onderdeel versleten is, net als bij de koppelingsplaten van personenwagens. Hiervoor moet het voertuig op een vlakke ondergrond staan met een opgewarmde motor. Door het pedaal in te drukken en langzaam los te laten, kan men vaststellen op welk moment de transmissie van het koppel begint. Hoe minder versleten het onderdeel, hoe sneller dit begint. Als tijdens de inspectie een brandgeur waar te nemen is, dient het onderdeel direct vervangen te worden.

AUTODOC: handig online winkelen

Onze online shop biedt u de gelegenheid om koppelingsplaten en andere onderdelen voor vrachtvoertuigen aan te schaffen tegen aantrekkelijke prijzen. De pagina is zeer gebruiksvriendelijk en u kan altijd rekenen op de hulp van onze specialisten van de klantenservice, dus het duurt niet lang om online een bestelling te plaatsen. Wanneer er een aanbieding loopt op de producten die u nodig heeft, kan u deze voor goedkope prijzen aanschaffen. Bij AUTODOC is het makkelijk om geld en tijd te besparen!