Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Schokdempers voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Schokdempers geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Schokdempers voor truck
  • Bestel Schokdempers commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Schokdempers voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Schokdempers voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Schokdempers voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Schokdempers voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Schokdempers in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Schokdempers, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Het belangrijkste onderdeel van de suspensie van een vrachtwagen is de schokdemper, welke zorgt voor het absorberen van schokken als gevolg van slechte wegen. Dankzij dit onderdeel kan het voertuig een vaste koers volgen, is de afstand voor het remmen korter, en trilt de carrosserie minder.

Types schokdemper voor vrachtvoertuigen

Dit onderdeel kan verschillen op basis van het design:

  • Pneumatische schokdempers. Dit type heeft een functie waarmee de bodemvrijheid kan worden versteld; dat wil zeggen dat de bodemvrijheid gelijk kan blijven bij ieder soort lading. Dit design bestaat uit een mechanisme voor de luchtverdeling, pneumatische leidingen, een regeleenheid voor het circuit, een receptor, en een compressor.
  • Hydraulische schokdempers. Dit type kan een single of dubbele buis hebben. Een design met enkele buis is goedkoper, terwijl een design met dubbele buis beter bestand is tegen werkcycli.

Zoals het geval is bij personenwagens, bestaat er bij vrachtwagens ook een verschil in schokdempers op basis van de as. Online kunnen onderdelen met verscheidene karakteristieken worden besteld:

  • Regressieve dempers. Dit type absorbeert trillingen heel goed en doet de vrachtwagen makkelijk kantelen. Het gaat echter minder goed om met schokken als gevolg van het rijden over slechte ondergronden, zoals tramrails of de randen tussen betonnen platen.
  • Progressieve dempers. Bij het rijden over obstakels neemt dit type schokken zeer goed op. Bij het uitvoeren van manoeuvres kan er een kanteling van de vrachtwagen optreden.
  • Lineaire dempers. Dit type combineert de eigenschappen van de modellen die hierboven genoemd worden.

Problemen en oorzaken

Over het algemeen gaan de schokdempers minder dan 150 duizend kilometer mee. Dit is afhankelijk van de ondergronden waarop gereden wordt en hoe zwaar de wagen belast wordt. Natuurlijk slijtage, vervormde afdichtingen, of corrosie kunnen leiden tot ontlading van druk in de behuizing, met falende schokdempers als gevolg. Ongelukken kunnen ook leiden tot ernstig beschadigde schokdempers.

Problemen herkennen

Dit onderdeel bestaat uit één stuk en kan niet gerepareerd worden. Wanneer ze vervangen worden, gebeurt dat per twee en per as, dus de schokdempers op de voor- of achteras worden altijd in paren vervangen.

In het geval wanneer zelfs de meest minieme obstakels zorgen voor trillingen dienen er nieuwe schokdempers te worden geïnstalleerd. Dit is ook geval wanneer de carrosserie kantelt, plots vertrekt, of opeens afremt tijdens het uitvoeren van manoeuvres. Wanneer de remafstand langer wordt en het moeilijker wordt om het voertuig op dezelfde rijstrook te houden, is het tijd voor een inspectie van de schokdempers.

Een visuele inspectie kan soms ook problemen aan het licht brengen, zoals bijvoorbeeld het oneven verslijten van de banden of lekkages in de behuizing. Vrachtwagens met pneumatische schokdempers kunnen tijdens de wintermaanden lijden aan problemen. De voertuigen kunnen schuin gaan staan als gevolg van het feit dat pneumatische schokdempers niet goed om kunnen gaan met lage temperaturen.

AutoDoc: handig online winkelen

Heeft u nood aan een online shop waar u producten van hoge kwaliteit kan kopen tegen lage prijzen? Registreer u dan bij AutoDoc! Bij ons vindt u schokdempers en andere onderdelen van bekende merken voor vrachtvoertuigen kopen. De prijzen zijn zelfs nog lager als u gebruik maakt van onze regelmatige aanbiedingen. Als u waarde hecht aan uw geld en uw tijd, dan is de AutoDoc de juiste keuze voor u!