Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Veer voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Veer geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Veer voor truck
  • Bestel Veer commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Veer voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Veer voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Veer voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Veer voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Veer in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Veer, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Bladveren maken deel uit van de afhankelijke mechanische suspensie van een vrachtvoertuig. Ze zijn opgebouwd uit een enkele of meerdere platen van staal die zeer elastisch zijn. Bladveren zorgen ervoor dat het voertuig op stabiele hoogte gehouden wordt en dat de trillingen als gevolg van het rijden over ruwe ondergronden worden geabsorbeerd.

Types

Online kan u onderdelen vinden die bedoeld zijn voor beide assen van het voertuig:

  • voor de vooras;
  • voor de achteras;
  • voor beide assen.

U kan bladveren voor de voorste en de achterste assen van een vrachtwagen vinden waarvan het aantal componenten verschilt:

  • Parabool of met enkel blad. Dit type is zeer elastisch en elimineert zoveel mogelijk trillingen.
  • Meerdere bladen. Dit type kan tegen zwaardere belasting.

Problemen en oorzaken

Normaal gezien gaan de bladveren mee zolang het voertuig nog kan rijden, zowel in het geval van een vrachtwagen als van een personenwagen. Een gebroken blad, een verminderde elasticiteit, of beschadigde verbindingen kunnen zorgen voor problemen met de bladveren. De oorzaak van dergelijke problemen kan variëren: te weinig smeermiddel tijdens het onderhoud, niet op tijd onderhouden van het onderdeel, incorrect monteren van de veren, of overbelasting van de vrachtwagen. In zeer vochtige omstandigheden kan er ook corrosie optreden.

Problemen herkennen

Problemen met de bladveren in de ophanging van uw voertuig kunnen duidelijk worden aan de hand van duidelijke symptomen. Deze kunnen onder andere de vorm aannemen van een verlaagde bodemvrijheid, een gekanteld carrosserie, een trillend gevoel in de cabine, en geklop of metaalachtig geluid wanneer de wagen in beweging is. Het kan ook zijn dat de vrachtwagen naar één kant afwijkt. Het is verstandig om de onderdelen met regelmaat de smeren en na te kijken. Een reiniging wordt aangeraden na iedere 10 duizend gereden kilometers.

AutoDoc: handig online winkelen

Voor de veiligheid van uw vrachtvoertuig is het van groot belang dat de bladveren en de suspensie in goede staat zijn. Op onze website vindt u bladveren en andere onderdelen van hoge kwaliteit voor vrachtwagens aanschaffen tegen lage prijzen. We organiseren ook met regelmaat aanbiedingen, zodat u nog meer geld kan besparen. Bestel vandaag nog via onze website of mobiele applicatie, zonodig met de hulp van onze ervaren klantenservice.