Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Veerpoot / Schokdemperophanging voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Veerpoot / Schokdemperophanging geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Veerpoot / Schokdemperophanging voor truck
  • Bestel Veerpoot / Schokdemperophanging commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Veerpoot / Schokdemperophanging voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Veerpoot / Schokdemperophanging voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Veerpoot / Schokdemperophanging voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Veerpoot / Schokdemperophanging voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Veerpoot / Schokdemperophanging in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Veerpoot / Schokdemperophanging, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De trillingen tussen de onderdelen van de suspensie worden gedempt door taatspotten van rubber voor schokdempers van vrachtvoertuigen. Deze stukken zitten in de onderkant van de veerpoten, waar deze zijn verbonden met de wishbone. Taatspotten hebben een enkele of meerdere hulzen van metaal waartussen zich een elastisch onderdeel bevindt.

Types

Op basis van de as op welke het onderdeel geïnstalleerd moet worden, bestaan er verschillen:

  • Voor de voorste as;
  • Voor de achterste as.

Ook op basis van de productiematerialen bestaan er verschillen:

  • Polyurethaan. Dit type gaat lang mee, en kan goed tegen chemicaliën en temperatuurschommelingen. Het kost echter wel meer en is extreem stijf.
  • Rubber. Dit type is zacht en kost niet veel, maar gaat niet zo lang mee.

Qua design bestaan er ook verschillen, net zoals dat ook het geval is voor taatspotten voor schokdempers van een personenwagen.

  • Met externe en interne hulzen;
  • Met alleen een interne huls. Zodra het is bevestigd aan de suspensie, zal de plek van installatie als buitenste huls dienen.

Problemen en oorzaken

Er bestaat gene vastgestelde levensduur voor dit onderdeel. Problemen met het element van rubber (afschilferen, scheuren, loskomen met het onderdeel van metaal, of een verlies van elasticiteit) duiden op de nood aan vervanging.

De staat van de ondergrond waar over wordt gereden speelt een grote rol bij het bepalen van hoe lang de taatspotten voor schokdempers mee kunnen gaan. Deze onderdelen gaan minder lang mee als de wagen vaak rijdt op grind- en aardewegen. De elementen van rubber lijden ook onder de invloed van chemicaliën en olie. Als het materiaal wordt blootgesteld aan extreme temperaturen kan het ook kapot gaan.

Problemen herkennen

Er moet een controle uitgevoerd worden wanneer er geklop waarneembaar is vanuit de suspensie bij het rijden over ruwe ondergronden. De mate van slijtage kan worden bepaald door de onderkant van het voertuig te inspecteren. Het onderdeel moet vervangen worden wanneer de elastische onderdelen gescheurd zijn. De onderdelen zijn echter vast geperst, dus zal u een speciale trekker moeten gebruiken om de vereiste kracht te kunnen produceren.

AutoDoc: handig online winkelen

Wilt u taatspotten voor schokdempers en andere onderdelen voor vrachtwagens aanschaffen? Dan is de website van AutoDoc iets voor u. Al onze producten hebben lage prijzen en dankzij onze regelmatige aanbiedingen kan u zelfs nog meer geld besparen. Bestel gelijk, en u zal zien dat het repareren en onderhouden van uw voertuig niet duur hoeft te zijn!