Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
78-1113
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Stabilisator / Toebehoren geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Stabilisator / Toebehoren voor truck
  • Bestel Stabilisator / Toebehoren commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Stabilisator / Toebehoren voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Stabilisator / Toebehoren voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Stabilisator / Toebehoren in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Stabilisator / Toebehoren, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Wanneer een vrachtwagen bochten neemt terwijl deze hard rijdt, zorgt de stabilisatorstang ervoor dat het voertuig niet teveel kantelt. Het design van dit onderdeel bestaat uit een holle staaf met een U-vorm van verenstaal en koppelstangen met kogelgewrichten.

Types

Dit onderdeel kan op verschillende gebieden verschillen:

  • Qua as voor montage. Het ligt aan het ontwerp van de suspensie van het voertuig in kwestie of de stang op de voorste of de achterste as wordt bevestigd. Over het algemeen komt het op de as vooraan te zitten.
  • Qua stijfheid. Dit hangt af van de karakteristieken van het productiemateriaal van de staaf, van de vorm van het onderdeel, en van de manier van monteren. Een hogere stijfheid geeft het voertuig een grotere draaihoek. Er bestaan producten met een vaste stijfheid en producten met variabele karakteristieken. Met behulp van een dynamische aandrijving of hydraulische cilinders kan de stang worden afgesteld of het type ondergrond en de manier van rijden.
  • Qua grootte. Waar de doorsnede van een stabilisatorstang voor een personenwagen rond de 10 millimeter is, kan hetzelfde onderdeel voor een vrachtvoertuig een doorsnede van wel 60 millimeter hebben.

Problemen en oorzaken

Dit onderdeel heeft geen vastgestelde levensduur vanuit de fabriek. Een vervanging is aan de orde wanneer dat nodig is. Oxidatie of vervormingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot slijtage van het onderdeel in kwestie. Bij het raken van een obstakel, het rijden aan hoge snelheid over slechte ondergronden, en het hebben van ongelukken kunnen er mechanische beschadigingen optreden. Corrosie kan het resultaat van toenemende vochtigheid zijn. Als gevolg van natuurlijke slijtage kan er slijtage aan de koppelstangen ontstaan en kunnen de bussen minder elastisch worden.

Problemen herkennen

Geklop in de suspensie en gepiep wanneer er geremd wordt kan duiden op problemen met de stabilisatorstangen. Het kan voorkomen dat het voertuig kantelt bij het nemen van een bocht of tijdens het remmen. Het is verstandig om deze onderdelen met regelmaat te onderhouden ter voorkoming van problemen met de onderdelen van de ophanging. Een expert kan de nodige inspectie en vervangingen uitvoeren.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u op zoek naar voordelig geprijsde stabilisatorstangen en andere onderdelen? Wordt dan klant bij AutoDoc. Onze prijzen zijn laag, onze aanbiedingen zijn regelmatig, en onze leverservice is gratis. Bestel online via onze website of onze mobiele applicatie voor smartphones, en repareer en onderhoud uw voertuig op een voordelige manier.