Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Wielnaaf / Toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Wielnaaf / Toebehoren geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Wielnaaf / Toebehoren voor truck
  • Bestel Wielnaaf / Toebehoren commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Wielnaaf / Toebehoren voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Wielnaaf / Toebehoren voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Wielnaaf / Toebehoren voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Wielnaaf / Toebehoren voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Wielnaaf / Toebehoren in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Wielnaaf / Toebehoren, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De wielnaven vormen het belangrijkste deel van het draaimechanisme en bezitten een opening voor het installeren op een stang of een as van een vrachtvoertuig. De naaf zet de velg vast en zorgt dat deze vrij kan draaien. Daarnaast zorgt de naaf ook voor een verbinding van alle elementen met de halfas, en zorgt het ervoor dat remtrommels, remschijven, en onderdelen van het ABS-systeem kunnen worden gemonteerd.

Types wielnaaf

Deze stukken bestaan uit gietijzer of gelegeerd staal door middel van frezen en draaien, omdat ze om moeten kunnen gaan met intensieve belasting. Er bestaan verschillende naven voor verschillende soorten wielen:

  • Onbestuurde aandrijfwielen. Dit type zit op de achteras van een vrachtwagen met achterwielaandrijving, en vormt een sterke verbinding van de halfas van de hoofdas met een flens.
  • Onbestuurde wielen zonder aandrijving. Dit type zit op de achteras van vrachtvoertuigen met een voorwielaandrijving of een vierwielaandrijving.
  • Bestuurde aandrijfwielen. Dit type zit op de vooras van vrachtwagens met vierwielaandrijving.
  • Bestuurde wielen zonder aandrijving. Dit type zit op de vooras van vrachtwagens met achterwielaandrijving.

De wielnaven worden met behulp van twee schroefmoeren en een borgring vastgemaakt aan het uiteinde van de fusee. Waar in het geval van een personenwagen de wielnaven op kogellagers worden geïnstalleerd, maken vrachtvoertuigen gebruik van kleinere, beter presterende lagers in de vorm van een kegel. Deze zitten vol olie, en worden beschermd door kappen aan de buitenkant en door de drukring of de remankerplaat aan de binnenkant.

Problemen en oorzaken

De wielnaven ondervinden zelden problemen, maar in de volgende gevallen kan een vervanging nodig zijn: kapotte bouten, bouten met schade aan de schroefdraadverbindingen van bouten, slijtage aan de plek waar de loopring geïnstalleerd is, of schade aan de lagers. Heel soms kunnen er ook vervormingen van de behuizing optreden. Die kan het gevolg zijn van impact met een obstakel aan hoge snelheid, een regelmatige overbelasting van de wagen, of een onvoorzichtige manier van rijden.

Problemen herkennen

Problemen met de wielnaven kunnen opvallen wanneer er raar lawaai te horen is wanneer de wagen in beweging is, wanneer de carrosserie trilt, wanneer het voertuig schommelt bij het nemen van bochten en het remmen, wanneer de wegligging verslechterd, of wanneer de banden niet gelijkmatig verslijten. Schade aan de onderdelen valt op door meer speling. Een tijdige controle van de wielnaven voor- en achteraan is vaak genoeg om problemen te voorkomen: dit houdt in dat de strakheid van de lagers en de bevestigingen wordt gecontroleerd, en dat het smeermiddel wordt ververst.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u op zoek naar voordelig geprijsde onderdelen die u nodig heeft om uw voertuig te repareren en te onderhouden? Dan bent u bij AutoDoc aan het juiste adres. We verkopen veel producten aan lage prijzen en met behulp van onze regelmatige aanbiedingen kan u nog meer geld besparen. Gebruik onze catalogus om de juiste spullen uit te kiezen, waaronder wielnaven, en doe dat zonder teveel geld uit te geven.