Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Stut / Stangen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Stut / Stangen geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Stut / Stangen voor truck
  • Bestel Stut / Stangen commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Stut / Stangen voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Stut / Stangen voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Stut / Stangen voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Stut / Stangen voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Stut / Stangen in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Stut / Stangen, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Een draagarmrubber is een rubberen en metalen bus die op de achteras van een vrachtwagen moeten worden gemonteerd. Ze zorgen voor een vermindering van de trillingen in de gewrichten tussen de bewegende elementen. Dit onderdeel bestaat uit twee hulzen van metaal met verschillende doorsnede, met daartussenin een elastisch onderdeel. Ze zorgen ervoor dat de wrijving geen gepiep veroorzaakt, dat de stukken niet teveel op zichzelf bewegen, en dat de componenten van de suspensie op een betrouwbare manier met elkaar zijn verbonden.

Types

Op basis van het productiemateriaal van het elastische stuk bestaan er twee soorten:

  • Polyurethaan. Dit type gaat lang mee en kan goed tegen temperatuurschommelingen, mechanische beschadigingen, en chemicaliën. Het is ook harder dan de rubberen variant, wat dit type minder geschikt maakt voor het absorberen van lichte schokken bij het rijden over ruwe ondergronden.
  • Rubber. Dit type absorbeert zelfs de lichtste vibraties. Het is minder duur en wordt vaak gebruikt.

Problemen en oorzaken

Dit onderdeel heeft geen vastgestelde levensduur. Het wordt aangeraden om na 50 duizend kilometer een onderhoud met bijbehorende visuele controle uit te voeren. Op deze manier kunnen veel voorkomende problemen, zoals gescheurde of gebroken elastische elementen, onbetrouwbare of losgekomen bevestigingen, of speling, gelijk worden gedetecteerd. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een incorrecte montage of het veelvuldig gebruiken van het voertuig op ruwe ondergronden.

Problemen herkennen

Qua symptomen van problemen met dit onderdeel bestaat er weinig verschil tussen een personenwagen en een vrachtwagen: geklop dat hoorbaar is in de cabine, gepiep bij het nemen van bochten, en het ongelijkmatig slijten van de banden. De stabiliteit bij het rijden over oneffen ondergronden kan ook verminderen. Wanneer de carrosserie begint te kantelen, kan er ook sprake zijn van een defect. Dit is vaak al te zien wanneer de motor in stationaire stand draait.

AutoDoc: handig online winkelen

Bent u zoek naar de onderdelen die u nodig heeft om uw vrachtwagen op een voordelige manier te repareren en te onderhouden? Wordt dan klant bij AutoDoc. We bieden u een uitgebreid assortiment onderdelen. Het wordt zelfs nog voordeliger, dankzij de vele aanbiedingen die wij bieden op schokdempers, draagarmrubbers, en andere onderdelen voor vrachtwagens. Registreer u vandaag nog als klant en begin gelijk met het plaatsen van voordelige online bestellingen.