Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Thermostaat / Pakking geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Thermostaat / Pakking voor truck
  • Bestel Thermostaat / Pakking commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Thermostaat / Pakking voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Thermostaat / Pakking voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Thermostaat / Pakking in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Thermostaat / Pakking, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Met behulp van de thermostaat wordt de ideale temperatuur van het koelmiddel in uw vrachtvoertuig behouden terwijl de motor aan staat. Het zorgt er vooral voor dat de motor snel opwarmt zodra deze is opgestart. De thermostaat wordt altijd verkocht met een pakking erbij welke bestand is tegen chemische stoffen.

Types

  • Zonder omhulsel. Dit type hoort op een speciale plek in het cilinderblok te worden bevestigd.
  • Met omhulsel. Dit type zit vast aan de slangen van het systeem van de koeling. Het bestaat uit aluminium of messing. Messing kan goed tegen bijtende vloeistoffen en gaat lang mee, terwijl aluminium weinig weegt. De thermostaat voor een personenwagen is ook soms gemaakt van plastic.

Problemen en oorzaken

Het onderdeel krijgt te maken met schade als gevolg van corrosie en vervuiling door afzetting. Dit kan het resultaat zijn van het gebruiken van koelvloeistof van lage kwaliteit of van het mengen van verschillende koelmiddelen. In het geval er veel vuil binnen is gedrongen, kan het onderdeel vastlopen in een middenpositie of zelfs de uiterste stand.

Problemen herkennen

Een probleem kan vaak herkend worden wanneer de motor onderkoeld of oververhit raakt. In het geval van oververhitting gaat het relevante lampje op het instrumentenpaneel aan. Het kan ook zijn dat er een lucht van de werkende vloeistof in de cabine hangt. In het geval van onderkoeling gaat het verbruik van de brandstof omhoog.

De meest simpele inspectie van dit onderdeel kan worden uitgevoerd door de slangen van de radiator na te kijken zodra de motor is opgestart. Als de opwarming van deze slangen langzaam gebeurd, is er waarschijnlijk een probleem met de thermostaat van uw voertuig.

Met behulp van een diagnosescanner die in verbinding staat met de elektronische regeleenheid kan er meer precieze data over het functioneren van het onderdeel verkregen worden. Neem voor een dergelijke inspectie contact op met een garage. Het is verstandig om het onderdeel iedere 100 duizend kilometer of iedere vijf jaar na te laten kijken, ook wanneer er geen schijnbare problemen mee zijn.

AutoDoc: handig online winkelen

Op onze website vindt u in een mum van tijd de thermostaat en andere onderdelen die u nodig heeft. Een reparatie van uw voertuig hoeft niet meer duur te zijn, dankzij het feit dat al onze producten zulke lage prijzen hebben. Voor meer informatie omtrent de producten die u nodig heeft, de voorwaarden voor betaling, of de lopende aanbiedingen kan u altijd onze bekwame klantenservice contacteren per online chat.