Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Ventilatorkoppeling voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Ventilatorkoppeling geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Ventilatorkoppeling voor truck
  • Bestel Ventilatorkoppeling commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Ventilatorkoppeling voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Ventilatorkoppeling voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Ventilatorkoppeling voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Ventilatorkoppeling voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Ventilatorkoppeling in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Ventilatorkoppeling, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

De viscokoppeling zorgt voor de overdracht van het koppel van de krukas van uw vrachtvoertuig, een taak waarbij de rotatie van de bladen zonodig kan worden versteld. Het onderdeel werkt op basis van de temperatuur van de motor en past de koeling ervan aan. Tegelijkertijd functioneert het onderdeel ook als dempend element wanneer de bladen starten en stoppen. Dankzij de interactie met de siliconen gel waarmee de tank is gevuld, kan het onderdeel werken op basis van platte schijven in de behuizing. De bimetaalsensor, welke kan uitzetten en samentrekken, is de basis van de viscokoppeling en hangt af van de temperatuur.

Types

Er bestaan verschillen qua:

  • de hoeveelheid bevestigingsgaten;
  • de hoogte;
  • de doorsnede.

Bij het maken van een keuze zijn het merk en het model van het voertuig in kwestie van essentieel belang.

Problemen en oorzaken

Deze onderdelen hoeven niet te worden onderhouden en gaan over het algemeen heel wat jaren mee. In vergelijking met personenwagens zijn de viscokoppelingen voor vrachtvoertuigen een stuk krachtiger.

Externe factoren, zoals ongelukken of vuil, kunnen ervoor zorgen dat de onderdelen moeten worden vervangen. De resulterende problemen kunnen de vorm aannemen van onder andere corrosie van de bimetaalsensor, mechanische beschadigingen aan de afdichtingen, en toenemende speling tussen de gewrichten.

In het geval van vernietiging van de elementen van de afdichting, kunnen er lekkages van werkende vloeistof veroorzaakt worden. Het komt ook heel soms voor dat de eigenschappen van de gebruikte gel veranderen en dat het onderdeel hierdoor beschadigd raakt.

Problemen herkennen

Een kapotte viscokoppeling veroorzaakt defecten in het systeem van de koeling en kan leiden tot een oververhitte motor. Het relevante lampje op het instrumentenpaneel informeert u hierover. De component kan nagekeken worden als onderdeel van een onderhoud bij een garage, waar men ook de draaisnelheid van de bladen kan analyseren.

Gefluit en ander raar lawaai kan uit de motor komen wanneer deze al opgewarmd is. In het geval het systeem van de koeling aan gaat wanneer de motor nog koud is, is het mogelijk dat de eigenschappen van de gebruikte siliconen gel veranderd zijn.

AutoDoc: handig online winkelen

Op de website van AutoDoc kan u op een voordelige manier alles aanschaffen wat u nodig heeft op vrachtvoertuigen van verschillende merken te onderhouden en te repareren. Laat u verrassen door onze lage prijzen en veelvuldige aanbiedingen. Gebruik de catalogus om de items te vinden die u nodig heeft en bestel vandaag nog online, zodat u tegen goede prijzen een viscokoppeling en andere onderdelen voor uw voertuig kan kopen.