Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Selecteer het model van uw voertuig hieronder om er zeker van te zijn dat u de Waterpompen / Pakking geschikt zijn voor uw truck of commerciële voertuig.
1
2
3
Bijkomende informatie
Koop voordelige Waterpompen / Pakking voor truck
  • Bestel Waterpompen / Pakking commerciële voertuigen voordelig, en zend de artikel binnen 200 dagen terug indien niet tevreden
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens - maak uw keuze in de webshop van AUTODOC

Waterpompen / Pakking voor topmerken van vrachtwagens

Hoogwaardige Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens: enkel de beste merken

Meer

Waterpompen / Pakking voor commerciële voertuigen: Bestverkochte producten uit ons aanbod

Dit zijn de meest gekochte Waterpompen / Pakking in onze selectie. Het enorme aanbod van topmerken biedt u betaalbare Waterpompen / Pakking, zodat u de meest geschikte onderdelen voor uw vrachtwagen kiest aan voordelige voorwaarden.

Zoals voor personenwagens, is voor vrachtvoertuigen de waterpomp essentieel bij het verzorgen van een correcte circulatie van koelvloeistof door het systeem van de koeling van de motor. Dit gebeurt met behulp van middelpuntvliedende kracht.

Types

Er bestaan onderdelen met verschillende designs. De onderstaande uitgaves zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar:

  • Een pomp met apart omhulsel;
  • Een ingebouwde pomp (in het cilinderblok).

Met behulp van een ketting of een riem, en de motor, wordt de waterpomp geactiveerd. Het omhulsel kan uit verschillende productiematerialen bestaan:

  • Een gietijzeren behuizing;
  • Een aluminium behuizing.

Online kan u ook waterpompen vinden met additionele functies, zoals bijvoorbeeld een ventilator welke zorgt voor een betere koeling van het koelmiddel. Sets kunnen ook nog een pakking voor de waterpomp bevatten. Een dergelijke pakking bestaan over het algemeen uit rubber, papier, of paronite.

Problemen en oorzaken

Dit onderdeel gaat over het algemeen zo’n 120 duizend kilometer mee. De levensduur kan echter korter worden als er koelmiddel van lage kwaliteit wordt gebruikt. Dergelijke middelen leiden tot vernielde waaiers, vastgelopen lagers, beschadigde onderdelen van de pomp, en afzetting op de wanden van de pomp. Er kunnen ook problemen met de waterpomp van een vrachtvoertuig optreden wanneer de motor voor langere tijd op maximaal vermogen draait.

Het is niet te vermijden dat er een bepaalde graad van corrosie optreedt op de stukken van metaal van de waterpomp. Als het onderdeel niet goed wordt onderhouden, kan dit leiden tot een verlies van integriteit van de unit en tot lekkages van koelvloeistof. Als de motor constant trilt, kunnen de normaal gezien betrouwbare verbindingen van de onderdelen van de pomp kapot gaan.

Problemen herkennen

Problemen kunnen onder andere herkend worden aan hogere temperaturen van de motor, lekkages van koelvloeistof, en hard lawaai wanneer de motor draait. Als temperaturen het probleem zijn, zal het bijbehorende lichtje op het instrumentenpaneel gaan branden. Ter voorkoming van serieuze beschadigingen en de bijbehorende dure reparatiewerkzaamheden moet er in het geval van dergelijke problemen gelijk een vervangend onderdeel worden gemonteerd.

AutoDoc: handig online winkelen

Bij ons vindt u online waterpompen en heel veel andere onderdelen voor vrachtvoertuigen tegen lage prijzen. Onze professionele klantenservice kan u helpen bij het kiezen van de items die perfect bij uw vrachtwagen passen. Let daarnaast ook op de regelmatige aanbiedingen die wij organiseren. Op deze manier zijn onze prijzen nóg lager dan ze al zijn.